VE: 5. Element

Falck: meie ei turva vaenuõhutajaid

www.DELFI.ee
11. mai 2007 20:15

Turvafirma Falck lükkab ümber 5.Element korraldaja väite noortepeo nurjamise kohta, kuna Falck ei osuta valveteenust ebaseaduslikel üritustel, mille reklaamimisel on õhutatud vaenu.

Politsei ja Tallinna linn ei andnud 5. Elemendi korraldajatele luba ürituse korraldamiseks, seega olnuks tegu ebaseadusliku üritusega.

Turvafirma Falck ei pea võimalikuks osutada teenust seaduserikkujatele.

Samuti ei pea Falck võimalikuks osutada teenust üritusel, mille reklaamimisel õhutati vaenu. Ürituse internetireklaamis oli hiljuti üleval plakat, kus oli nii eesti kui ka vene keeles kirjas: “5.Element ei kiida heaks Reformierakonna otsust fašismi vastu võidelnud ja langenud sõdurite meelrahu rikkumise kohta. Meil on häbi, et meie riigis võtavad poliitilised huvid võimu inimlikkuse põhitõdede üle.”

5Elemendi_vaenu_reklaam_internetis.jpg:

Valed on ka ürituse korraldaja Sander Sellini väited, nagu taganenuks Falck lepingust täna. Hr Sellinile on hästi teada, et lõpliku ei ütles Falck kohe pärast seda, kui Sellin oli eile hommikul saanud viimase eitava vastuse politseilt. Seega olnuks hr Sellinil kaks päeva aega, et ürituse ärajäämisest ja piletite tagasiostmisest rahvast teavitada.

Ürituse korraldajad teatasid meediale saadetud teates, et täna kell 21 Saku Suurhallis toimuma pidanud noorte muusikaürituse 5. Element korraldajad on sunnitud ostma tagasi kõik eelmüügist müüdud kontserdipiletid, kuna turvafirma Falck taganes sõlmitud lepingust vaid mõned tunnid enne ürituse algust.

www.DELFI.ee
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.