Kanepi ihkab Pariisis võidusoonel jätkata

Kanepi ihkab Pariisis võidusoonel jätkata

31. mai 2008
Autor: Jaan Jürine
Foto: Scanpix Kaia Kanepi püüab täna jõuda Pariisis French Openil 16 parema hulka.
Kaia Kanepi püüab täna jõuda Pariisis French Openil 16 parema hulka.

Kanepi mängib täna Pariisis Medina Garriguesiga, kes ei ole Anna Tšakvetadzest nõrgem.

Kaia Kanepil on võimalus teha oma rekord tippturniiridel, jõuda Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel neljandasse ringi ehk kuueteistkümne parema hulka. Selleks tuleb kolmanda ringi mängus alistada edetabelis kakskümmend kohta kõrgemal asuv hispaanlanna Anabel Medina Garrigues.

Eksivad need, kes arvavad, et Medina Garrigues on palju hõlpsam saak kui maailma esikümnesse kuuluv Tšakvetadze, keda Kanepi lõi teises ringis 6:4, 7:6. Kihlveokontorid hindavad Medina Garriguesi võidušanssi koefitsiendiga 1,37, Kanepi oma tagasihoidlikumalt 2,65-ga.

“Kogenud tenniseproff on oma rutiinset tööd tehes väga ohtlik. Ja Medina Garrigues on kogenud proff: võitnud kaheksa WTA turniiri, neist viimase alles French Openi künnisel Strasbourgis,” ütles Margit Rüütli treener Rene Busch.

10. juunil 23-aastaseks saavast Kanepist kolm aastat vanem hispaanlanna paikneb WTA edetabelis 29. kohal, tema seni kõrgeim koht on olnud 23.

Kodustele poolehoidjatele pakkus Tšakvetadze alistamine suurt ja üllatuslikku rõõmu, kõige vähem oli see võit üllatus Kanepile endale. Eestis peetakse Kanepit juba ammu staariks, nüüd ütleb French Openi päevaülevaade turniiri koduleheküljel tema kohta: tõusev Eesti täht. Teda on märganud teisedki.

Teetähis ikka Pariisist saabunud Busch ei pea Kanepi võitu Tšakvetadze üle üllatuseks. “Kaia on kindlasti edasi läinud. Loodan isegi, et esimesest võidust esikümne mängija üle saab teetähis,” ütles Busch, kes French Openil tutvus Kanepi praeguse treeneri Pablo Giacopelliga.

“Paistis heade teadmistega kogenud ja nõudlikuna,” jätkas Busch. “Peaasi, Kaia usub temasse. Eriti just naiste tennises, mis on ju emotsionaalsem, on väga oluline, et mängija treenerit usaldab.”

Kanepi on tunnistanud, et Giacopellil on omadusi, mida pole olnud tema varasematel juhendajatel.

Paarismängus kukkus Kanepi välja: ta kaotas koos teise Giacopelli kasvandiku Catalina Castanoga Colombiast Valgevene ja Iisraeli paarile Viktoria Azarenka – Shahar Peer 6:7 (4:7), 1:6.

Fännid arutlesid võrguküljel tennisforum.com elavalt, kas äsja loobunud esireket Justine Henini treener Carlos Rodriguez teeb Tšakvetadzest uue Henini. “Kui te vaatate mu tänavusi tulemusi, siis mõistate, et vajan väga head treenerit,” ütles Tšakvetadze pärast kaotust Kanepile.

Tšakvetadze hindas Kanepi servi ja eeskäelööki. Omast kohast õige: kõige ägedamad servid on French Openil Venus Williamsil (202 km/h), Kanepi on selles arvestuses kaheksas (188 km/h).

“Kuuldavasti Tšakvetadzel Rodriguezega lepingut veel pole. Tunnen venelannat ja tema isa, Anna pole just kõige positiivsema mõttelaadiga kuju,” lausus Busch.

Kindlalt mängis jälle 19-aastane lätlane Ernests Gulbis, kes alistas kolmandas ringis Nicolas Lapentti Ecuadorist 6:3, 7:5, 6:2. Naiste turniiril langes välja viienda asetusega ühendriiklanna Serena Williams, kes kaotas sloveenlannale Katarina Srebotnikule 4:6, 4:6.1