VE: Karelin, Aleksandr – Siberi karu

(03.11.2003)

Siberi karu Karelin ei pea end poliitikuks
Jaan Jürine


Enne maadluskarjääri lõppu kinnitas Aleksandr Karelin, et poliitikasse ta ei suundu. Nüüd on mees ometi Venemaa riigiduuma liige, kuid ei pea end poliitikuks.

Karelin117.jpg:

“Ma ei arva, et seadusandliku kogu liige nii väga poliitikaga tegeleks. See on rohkem täitevvõimu, eriti välisministeeriumi rida,” hämab Karelin.

“Spordis oli suur pluss see, et maadlusmatil sõltus kõik minust endast. Praegu on lood teisiti, olen meeskonnamängija,” kuulutab Karelin, kes oli Tallinnas Kristjan Palusalu mälestusvõistluste aukülaline. “Aitan omanimelise fondi kaudu kaasa maadlusvõistluste korraldamisele. Tallinna tulin ajanappuse kiuste meeleldi: austan silmapaistva maadleja mälestust, pealegi on mul Eestist head mälestused.”

Kolmekordne olümpiavõitja ja üheksakordne maailmameister on uhke selle üle, et mõni üksik maadleja maailmas suutis tema vastu võtte teha. “Ühte juhtumit 1988. aastast ma mäletan. Mulle ei meeldinud leida end matilt, parem oli vastast heita,” muigab Siberi karuks hüütav maadluslegend.

Karelin pakub, et tal vedas. “Mul polnud mingit edusaladust. Kuulusin aastaid maailma tugevaima maadlusmaa koondisse. Sellest piisas.” Praegu satub Karelin maadlussaali harva, käib rohkem jooksmas ja patsutab korvpalli. Ta ei kahetse, et ei võtnud omal ajal USA-st ja Jaapanist tulnud ettepanekuid hakata tegelema wrestlingu ehk kätšiga. “Käisin vaatamas. Ei meeldinud,” nendib Karelin, eraelus napisõnaline ja karmiilmeline.

Palusalu mälestusvõistlustelt kreeka-rooma maadluses jättis ainsa esikoha koju endale Ateena olümpiapääsme juba kindlustanud Tarvi Thomberg, kes kehakaalus kuni 84 kg alistas finaalis venelase Deniss Frolovi 3:1. Raskekaalus sai Helger Hallik lüüa soomlaselt Juha Ahokaselt ning Karol Maurer (-96 kg) ukrainlaselt Aleksan Sardarjanilt. Ülejäänud kaaludes võidutsesid venelased Viktor Korabljov, Ašot Zakarjan, Juri Makejev ja Barteres Samurgašev.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.