VE: Metsaroos, Voldemar – ettevõtja

Hansa Liising müüb radiaatoritehast omanikule tagasi 
Anti Ronk, EPL, 08.01.2004

Uudise pilt

Hansa Liising soovib eelmise aasta lõpus Simunast jõuga ära viidud radiaatoritehast omanikule tagasi müüa. Tehase sisseseade eest soovitakse saada 10 miljonit krooni.

“Hansa Liising tegi mulle pakkumise radiaatoritehas 10 miljoniga tagasi osta,” ütles tehasest ilma jäänud VM Steel AS-i omanik Voldemar Metsaroos. Ta ütles, et mõtleb ettepaneku üle.

Metsaroosi sõnul lubati tehas ka Simunasse tagasi tuua ja üles panna. Telefonivestlusest jäi mulje, et lahti võetud tootmisliine ei suudetud uuesti kokku panna ja tootmist käivitada.

“Kui liisingufirma lõpetab seoses võlgadega liisingulepingu, siis võimaldame kliendile alati lepingu väljaostu (nõude jäägiga),” ütles Hansa Liisingu ärikliendi järelevalve juht Sulev Vahar ja lisas, et seda võimalust pakuti ka VM Steelile.

Metsaroosi sõnul võttis liisingufirma tehase sisustust ära viies kaasa umbes üheksa miljoni krooni eest toorainet ja tema isiklikku vara.


“Nende võetud miljonite eest peaksid nad mulle tehase tasuta tagasi tooma. Suure hurraaga võtsid nad tehase maha ja soovisid selle BRC hoovil uuesti üles panna. Nad ei arvestanud aga sellega, et kui neil puuduvad vajalikud teadmised, know-how ja turg, on seda väga raske teostada,” rääkis Metsaroos.

Hansa Liising ja Delafor Heating AS olid Metsaroosi sõnul kaks aastat AS Terasekeskusele kuuluvas tootmishoones ega tasunud selle aja jooksul kordagi renti. Tehase sisustuse äraviimisel võeti kaasa ka Terasekeskusele kuuluvad elektrikaablid ja -kilbid.

“Terasekeskus ja VM Steel AS tegid avalduse kriminaalasja algatamise kohta Hansa Liisingu vastu. Põhjuseks vägivaldne sissetung Terasekeskuse toomishoonesse ja kahju tekitamine,” lisas Metsaroos.

VM Steel AS alustas tehase ehitamist 1998. aastal. Esimene partii radiaatoreid valmis seal 2001. aasta sügisel. 2002. aasta algusest tegutses tehases Delafor Heating AS. Hansa Liising lammutas tehase ja võttis kogu sisseseade 2003. aasta lõpus kapitalirendi katteks.

Vaata ka:
• “Liising viis maamehelt radiaatoritehase vara”, EPL, 24.12.2003

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.