Rannamäe, Aarne – ajakirjanik

Valdo Pandi ajakirjanduspreemia pälvis Aarne Rannamäe 

Aarne Rannamäe.
30.05.2008 18:27

Tänasel rahvusringhäälingu hooaja pidulikul lõpetamisel anti üle Valdo Pandi ajakirjanduspreemia, selle pälvis Aarne Rannamäe.

Laureaaditiitli tõi Rannamäele kolme viimase hooaja silmapaistvalt hea ajakirjanduslik töö. Viimase kolme aasta jooksul on Rannamäe töötanud “Aktuaalse kaamera” ankruna, saate “Välisilm” toimetaja-saatejuhina, uudiste välistoimetuse juhina, iganädalaste raadiosaadete “Rahva teenrid” ja “Reporteritund” autori ja esinejana, kodanikuühiskonda edendava diskussioonisaate “Vabariigi kodanikud” autori ja saatejuhina.

Aarne Rannamäe alustas Eesti Televisioonis propagandasaadete toimetaja ja kommentaatorina 1981. aastal. 1990. aastal sai temast uudistesaadete vastutav toimetaja, 1993. aastast välisuudiste vanemtoimetaja. ETV uudisteprogrammi juhina töötas Rannamäe aastatel 1997-1999. Sealt edasi algas uudiste välistoimetuse juhtimine ja töö Aktuaalse kaamera ankruna, esinemine raadiosaadetes. Möödunud sügisel alustas Rannamäe saate “Vabariigi kodanikud” juhtimist ja toimetamist.

ETV ühiskonna- ja poliitikasaadete toimetuse juhataja Andres Kuusk arvab, et Rannamäe panust on keeruline üle hinnata. “Aarne on mitmekülgne – suurepärane saatejuht, hea mänedžer ja vaieldamatu arvamusliider. Ta ei ole kunagi püüdnud pääseda superstaaride nimekirja, kellest kirjutavad seltskonnalehed. Ta lihtsalt on superstaar,” ütles Kuusk.

Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia on varem pälvinud Rein Karemäe (1980), Mati Talvik (1985), Lembit Lauri (1988), Toomas Uba (1998).

Sel aastal taaselustas Eesti Rahvusringhäälingu juhatus 1980. aastal asutatud Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia. Preemia väljaandmise eesmärgiks on loominguliselt silma paistnud ning tuntud tegevajakirjanike tunnustamine ühiskonnale oluliste teemade professionaalse ja uudse käsitlemise eest.

Toimetas Sven Randlaid