Portaal www.eestihetked.ee – fotokollektsioon

Uus fotoportaal säilitab ununema kippuvad argihetked
15:26

Eesti Rahva Muuseumi juures asuv riigi üks suuremaid fotokollektsioone sai omale noorema ja täisdigitaalse venna. Muuseum kutsub kõiki fotograafiahuvilisi talletama portaali www.eestihetked.ee Eesti visuaalset mälu.

Kaasaja fotograafia digitaliseerimine on loonud olukorra, kus sünnib ennenägematul hulgal fotosid, kuid väga tihti juhtub, et fotojäädvustused ladestuvad isiklikesse või veebikülgede arhiividesse, kus nad unustatakse, teatas Eesti Rahva Muuseum Tartu Postimehele saadetud teates. www.eestihetked.ee pole pelgalt ilupilte ja turistifotosid eksponeeriv album, vaid Eesti argielu kajastav pildipank, mille sooviks on sügavamalt vaadelda siinset elu. Uude veebiportaali tahab muuseum talletada muuhulgas ka hetki, mida üldjuhul ei viitsita, ei soovita ega märgata jäädvustada. Portaali «Eesti Hetked» ajendab soov päästa kaduvaid momente. Portaal sündis MTÜ Eesti hetked ja Eesti Rahva Muuseumi koostööprojektist. Kõik fotod täiendavad Eesti üht suurimat fotokogu Eesti Rahva Muuseumis ning säilitatakse tulevastele põlvedele. Igal aastal kuulutab «Eesti Hetked» välja teemad, mis on Eesti Rahva Muuseumile kogumise seisukohast olulised. Avatud on ka vabateemaline rubriik.

Sel aastal oodatakse fotosid teemadel:

1. Riik minu elus ja minu ümber (Millised on teie ja teid ümbritsevate inimeste kokkupuuted Eesti riigiga. Kus võib näha otsest suhtlust riigiga?)
2. Kool on läbi! (Kooli ja õpingute lõpetamine ning selle tähistamise viisid. Mida kooli või kursuse lõpetamine tänapäeval tähendab? Kuidas seda tähistatakse? Kes tähistamisest osa võtavad?)
3. Jaamad ja peatused – hooned ja elu nende sees ning ümber (transpordisõlmed, jaamad, sadamad, bussipeatused, teivasjaamad ja suurhooned: ehitised ning paigad, mis ühendavad meid teiste kohtade, linnade või ka riikidega.)