Mitchell, Edgar – USA astronaut

Apollo 14 astronaut: tulnukad on korduvalt Maad külastanud

24.07.2008 10:46
 

USA astronaut Edgar Mitchell

USA astronaut Edgar Mitchell. Foto: wikipedia.org

USA astronaudi Edgar Mitchelli sõnul on kosmosetulnukad mitmeid kordi Maad külastanud.

Apollo 14 astronaudi kinnitusel on USA kosmoseagentuur NASA nendest juhtumistest vaikinud ja need on ülisalajaseks kuulutatud, kirjutab Daily Mail.

77-aastane Mitchell viitas raadiointervjuus NASAs töötavale tundmatuks jääda soovinud allikale, kes kirjeldas tulnukaid «väikeste, inimesesarnaste, kummalise pilguga olenditena».

Astronaudi arvates ei ole inimkonna praegune tehnoloogia veel nii kõrgelt arenenud kui tulnukate oma ning kui tulnukad oleksid tulnud Maa hävitamise plaaniga, siis ei oleks inimkonda enam ammu olemas.

«Mul on au olnud juurde pääseda andmetele, mis tõendavad tulnukate olemasolu. Nii NASA kui ka USA valitsus ning veel mitmete riikide valitsused on need maha vaikinud,» lisas ameeriklane.

Mitchell jätkas, et sõjaväe ja luurega seotud isikute ringkondades on aastaid ringelnud UFOde jutud.

NASA esindajad lükkasid Mitchelli arvamuse ümber.

«NASA ei tegele Maa välise elu otsingute ning ei ole seotud vandenõuteooriaga, et tulnukad on Maad külastanud,» lausus USA kosmoseagentuuri esindaja.

Esindaja lisas, et Edgar Mitchell on kuulus ameeriklane, kuid NASA ei jaga tema seisukohti.

Edgar Mitchell koos Apolli 14 komandöri Alan Shepardiga hoiab enda käes kõige kauem Kuul olemise rekordit. Astronaudid olid 1971. aasta missiooni ajal Kuu pinnal üheksa tundi ja 17 minutit.

Apollo 14 oli kosmoselaev, mis sooritas Apollo programmi kaheksanda mehitatud kosmoselennu ja kolmanda mehitatud lennu Kuule.

Meeskonda kuulusid komandör Alan Shepard, juhtimismooduli (“Kitty Hawk”; CM-110) piloot Stuart Roosa ja kuumooduli (“Antares”; LM-8) piloot Edgar Mitchell.

Toimetas Inna-Katrin Hein