Narva Õlitehas

Õlitehas müüb nüüd kütust otse tarbijatele
Postimees, 13.08.2008 13:25
Käesoleva aasta kütteperioodil saavad tarbijad vedelkütust otse Eesti Energia kontserni kuuluvast Narva Õlitehasest.

«Varasematel aastatel ostsid õlitehase toodangut otse põhiliselt vaid kütuste vahendamisega tegelevad firmad. Traditsiooniliselt olid hinnad fikseeritud pikemaks perioodiks osapoolte vahelistes lepingutes ja konfidentsiaalsed,» rääkis õlimüügi senisest korraldusest Narva Õlitehase juhataja Igor Kond. Ta lisas, et tehases toodetud vedelkütuste hinnad on nüüd kõigile huvilistele igapäevaselt internetis nähtavad. Igal ostjal on võimalik hindu jooksvalt jälgida ja osta vajalik kogus kütust endale sobival päeval.

 
Kui senini oli teave hindadest, toodetest ja nende saadavusest laiale ringile lõppkasutajatele kättesaadav põhiliselt läbi hulgimüügiettevõtjate, siis nüüd annab õlitehas võimaluse soojatootjatele ja tööstusettevõtetele tutvuda reaalajas tehase väljamüügihindadega, mis võimaldab neil vastu võtta majanduslikult parima otsuse iga konkreetse tarbija jaoks.
 
Narva Õlitehase kütteõli hinnad uuendatakse ettevõtte kodulehel igapäevaselt sõltuvalt analoogsete naftatoodete hinnamuutustest Rotterdami sadamas, mis on kütuste hinnakujunemise üldlevinud rahvusvaheliseks standardiks. Varem muutusid hinnad maailmaturu trende arvestavalt klientidele kord kuus.
 
«Sellest kütteperioodist alates viime oma müügitegevuse vastavusse maailmaturul kehtivate tavadega, mille kohaselt hinna arvestamine toimub igapäevaselt,» rääkis Kond, lisades, et tegu on arvestuspõhimõtete uuendusega, millega klientide ja lõpptarbijate aastakuludes olulist erinevust ei kaasne.
 
Narva Õlitehas on üks kolmest Eestis tegutsevast põlevkiviõli tootjast. Õlitehase kogutoodang on orienteeruvalt 130 tuhat tonni aastas, mis moodustab umbes 30 protsenti Eestis toodetud põlevkiviõlist.