Märkamisaeg – Öölaulupidu

Kasterpalu: olen väsinud, aga rahul

20.08.2008 15:59

Öölaulupeo “Märkamisaeg” lavastaja Margus Kasterpalu sõnul on ta kõige rohkem rahul sellega, et tal õnnestus ületada lava ja publiku eraldatus teineteisest.

“Taotlus oli oli, et lava ja publik ei oleks nii eraldatud, nagu see tavaliselt on. See läks tõesti korda, seda kinnitasid mulle ka esinejad,” rääkis Kasterpalu ERR Uudistele.

ERR Uudiste lugejad on arvamusrubriigis muljeid “Märkamisajast” kirjeldanud valdavalt ülivõrdes. Siiski on üks portaali külastaja pidanud küsitavaks “Peatage Lasnamäe” ja mõne vene laulu esitamist.

“Need Alo Mattiiseni uue ärkamisaja laulud kuuluvad kokku ja nii neid koos kaheksakümnendate lõpul ka lauldi,” ütles lauluöö lavastaja. Tema sõnul tekitas aga mõni laul, näiteks laul Nõukogude “rahulikust aatomist”, viimaste maailmasündmuste taustal uusi assotsiatsioone, mida ta kava koostades ei võinud ette nähagi.

Öölaulupeo pressiesindaja Ülle Jantson ütles, et teda üllatas, kui palju rahvast ikkagi kohale tuli, ja et erinevatel hinnangutel oli lauluväljakul 80 000 kuni 100 000 inimest.

Jantsoni sõnul oli tema jaoks peo kõrghetk Tõnis Mägi esinemine.

Heikki Aasaru