Veel “Grossi karvasest käest”

Veel “Grossi karvasest käest”

Mind ajendas kirjutama 4. oktoobri Virumaa Teatajas ilmunud juhtkiri, mis on kirjutatud asjatundmatult ja minu au ning väärikust riivavalt. Me kõik teame, kui võimas relv on meedia ja seda enam peaks ajalehe kirjatükid (eriti juhtkiri) kandma tasakaalustatuse märki.

Linnavalitsuse vastutustundetud lubadused

Kurb on tõdeda, et 3. oktoobril jäi uus ärikeskus avamata. Julgen väita, et põhiline süü selles oli kindlasti hoone haldusfirmal. Segaduse tekitamisel määrav osa on muidugi Rakvere linnavalitsusel, mille ametnikud andsid vastutustundetuid lubadusi, mis omakorda eksitasid ja julgustasid hoone omanikke.

Linnavalitsuse istungid toimuvad kord nädalas igal esmaspäeval. Eelmisel nädalal püstitas Rakvere linn erakordse “rekordi” – neli linnavalitsuse istungit, mille eesmärgiks oli maksku mis maksab uuele ärihoonele kasutusloa andmine.

Et valimised on tulemas ja tegemist oli A-Selveri tulekuga Rakvere turule, pingutasid linnaisad või “pükstest välja” (kõikide ettevõtjate võrdse kohtlemise printsiipi rikkudes), et ehitus ometigi vastu võtta.

Kõrvalvaatajana ei mõista, kuidas olekski linnavalitsus saanud hoonele anda kasutusloa, kui puudus elektrisüsteemide pingestusluba, mille väljastab elektrikontrollikeskus, mitte linnavalitsus. Ei kujuta ette kaupluste tööd ilma elektrita. Samas ei ole minu asi puudusi lahata.

Loodan, et Virumaa Teataja täidab selle lünga, et lugejad juba emotsioonivabalt saaksid teada tegelikud põhjused.

OG Elektra soovib konkurentsi tihenemist

Mis puutub pr Mare Laeksi väljaütlemisse “Grossi karvase käe” kohta, siis sellel on oma kindlad põhjused. Pr Laeks oli kuni septembri alguseni parfümeeriakaupade müügi osas praktiliselt monopoolses seisus.

Pärast OG Elektra AS-i parfümeerialeti avamist Turu Kaubamajas oli pr Laeks tõsiselt pahandatud. Tema umbes 40% juurdehindlused on tõesti väga kõrged ja loomulikult vabaturu tingimustes jääb tema firmal hulk kasu teenimata.

Me kõik teame, mida tähendab konkurentsi puudumine – võtame või Eesti Energia, mille elektrihinna tõus ei pidurdu enne konkurentsi tekkimist.

OG Elektra on läbi kümneaastase tegevusaja arenenud karmides konkurentsitingimustes. Ei ole meie firmale keegi midagi kinkinud, ei ole me sentigi saanud põllumajandussaaduste tootmise toetuseks, ega tahagi.

Ma sain turumajanduse põhimõtetest aru juba kaugel okupatsiooniajal – müüja tahab müüa ja ostja tahab osta, vägisi need tehingud ei käi.

Seda lihtsat põhimõtet järgides on OG Elektrat pärjanud ka edu, ettevõtte majandustulemuste poolest olime Lääne-Viru ettevõtete TOP-is kolmandal, käibetopis neljandal kohal. Meie ettevõttes töötab kokku üle 800 inimese.

Arvata, et ma olen nii põikpäine ja tahaks alatute võtetega pidurdada konkureerivaid firmasid, on lapsik.

Konkurentsi pidurdamine on nagu vee tammi taha korjamine – see on vesi konkurendi veskile.

Kui keegi arvab, et Gross on alatu, siis ärgu vähemalt arvaku, et ta on nii rumal.

Samas tahaks meenutada Säästumarketi avamisega seonduvat. Juba siis tegi Rakvere linnavalitsus kõik endast oleneva hoone kiireks valmimiseks.

Ka mina andsin detailplaneeringute kinnitamisel avalikul hääletamisel mõlema juhul poolthääle, mida saab vajaduse korral kontrollida ka volikogu istungite protokollidest.

Siinkohal kasutan võimalust ja õnnitlen uue kaubandushoone avamise puhul Helter Kaubandust ja selle omanikku hr Elmo Ehrlichi, samuti kõiki rentnikke ning A-Selveri juhtkonda ja personali.

Samas luban, et teeme omalt poolt kõik selleks, et konkurents üha tiheneks, mis vaieldamatult annab tarbijale parima tulemuse.

Oleg Gross, OG Elektra nõukogu esimees

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.