VE: Kreem, Jaagup – laulja

Head sõbrad, tuttavad ja www.virumaa.ee lugejad! 

Olen Jaagup Kreem.

Lubasin inimesi aidata ja palun, et loeksite alljärgneva kirja läbi ning siis otsustaksite, kas heategu väärib tegemist.

Ilmselt on tegemist juhtumiga, kus ka väikese toetuse abil saaks kokku koguda ka puuduva osa kogu vajaminevast rahast. Isegi kui Teie ise ei saa väikest tüdrukut ja tema peret aidata, siis palun, et saadaksite selle allpool oleva kirja edasi neile, kes teda aidata saaksid. Nõnda ühiselt suudaksime Kristit abistada. Sest

KRISTI VAJAB SINU ABI

Kristi Artov sündis siia ilma 1999. aasta 14. juunil 3 kuud enne õiget aega. Sündides kaalus tüdrukuke vaid 700 grammi ja kõrvad ei olnud sündimishetkeks veel välja arenenud. Ta on olnud kogu oma senise elu kurt. 

Siiski pole Kristi veel lootusetult kurt – tema kuulmislangus on 100-110 detsibelli ning teda õigeaegselt aidates ei pruugi ta elu lõpuni kurdiks (halvimal juhul ka kurt-tummaks) jääda, kui opereerida ta sisekõrva implantaat.

Operatsioon tuleks teha enne lapse nelja-aastaseks saamist s.o hiljemalt 2003. aasta kevadel, sest muidu ei pruugi ta enam rääkima õppida. Sisekõrva implantaat maksab 240 000.- krooni ja Haigekassa seda kulu  ei kompenseeri.

Kristi vanemad ise on kogunud 120 000.- krooni, st. poole vajaminevast rahast. Vaja on veel teist samapalju.

Veel kuu aega tagasi olid Kristi ja tema vanemad minule täiesti võõrad inimesed. Kohtusin nendega esmakordselt Mustamäe Lastehaiglas. Nähes vanemate muret, tundsin vajadust aidata.

Mõistsin, et siin ilmas on nii palju asju, mida raha eest osta ei saa kui palju teda ka ei oleks. Ja et need on ju lihtsad asjad, mida raha eest saab. Meie, suured, tugevad, terved ja edukad inimesed, saame praegu teha midagi nii lihtsat ja samas kellegi jaoks nii tähtsat.

Mõelge, sõbrad, mida te tunnete, kui te kümne-viieteistkümne aasta pärast juhuslikult noort kaunist Kristit kohtate ja teile meenub, et teie võimuses oli anda oma osa talle nii vajalikust täisväärtuslikust elust… 

Mõelgem.

Oma annetused saate teha:

Sihtasutuse Tallinna Lastehaigla Toetusfondi (reg nr 900006477) kontodele:

Hansapangas 22 100 113 7609
Ühispangas 102 200 268 47 017
Nordea Pangas 172 65 265 

Maksekorraldusele kirjuta:
“Sihtotstarbeliselt Kristi Artovi kõrvaimplantaat”.

Asutused ja ettevõtted saavad teha tulumaksuvabasid annetusi kuni 3% ulatuses palgafondist võ 10% ulatuses eelmise aasta kasumist.

Üksikisikud saavad soovi korral teha oma annetused ka otse Kristi ema – Anne Andressoni pangakontole Hansapangas 1106398851 (märgusõnaks “Kristi kõrvaimplantaat”).

Väike Kristi on kõigile annetajatele kindlasti väga tänulik ja suhtub igasse summasse kui siirasse paranemistoetusse.

Me ju mõistame, et üksinda ei ole enamus meist võimeline seda probleemi lahendama, üheskoos aga küll!

Olen teile, sõbrad, tänulik, kui te koos minuga hetkeks mõtisklesite ja leidsite, et nii lihtne on hoolida oma lähedastest ja võhivõõrastestki, kes meieta hakkama ei saa.

Parimate soovidega

Jaagup Kreem

…………….

Operatsiooniraha saadi kuhjaga kokku
(artikkel 23. okt.2002 SL Õhtulehest)
Teet Malsroos
TÜTREKE SAAB KUULJAKS: “Täname kõik häid inimesi, kes annetasid! Selle rahaga peaks kuuljaks saama veel kaks last,” on Kristi ema tänulik.

Laulja Jaagup Kreemi algatatud korjandusega 3aastasele kurdile Kristi Artovile kõrvaimplantaadi soetamiseks saadi kokku üle 351 255 krooni. Tänu annetajate heldusele saab sestap veel kaks kurti last kuuljaks, kui ka haigekassa nende heaks oma osa annab.
Krista Taim

“Olen kohutavalt õnnelik, et selliste poliitiliste jamade ajal nii paljud inimesed viitsivad, raatsivad ja tahavad aidata. Kõige tähtsam on ju tahe. Olgu rahaannetajad suurest südamest tänatud, et nii ilusaid asju teevad!” on laulja Jaagup Kreem üllatunud, et tema üleskutse kurti tüdrukukest aidata leidis oodatust hulga rohkem järgijaid.

Kokku annetas 3aastase Kristi heaks raha üle 1000 inimese.

Lõikust vajab kiirkorras veel kaks last

Eilseks oli nii lastehaigla toetusfondi kui ka Kristi ema Anne Andressoni kontole kogunenud tüdruku kõrvaoperatsiooni jaoks 351 255 krooni. Selle raha eest saavad kõrvaimplantaadi nii Kristi kui ka kaks väikelast, usub kurdi tüdruku ema. Kuna Kristi implantaadile kuluvast 240 000 kroonist pool oli olemas ja puuduv osa saadi annetustest, siis ülejäänu annab Andresson teiste samasugust lõikust ootavate laste heaks. Nimelt vajab mainitud lõikust kiirkorras veel kaks last, kuid nendegi vanematele käib kalli implantaadi ost üle jõu.

“Inimeste headus pole kadunud.”

“Inimeste headus pole kadunud, olen selles täitsa kindel. Inimesed on haruldased! See võtab silma märjaks,” on Anne annetajate kaastundest liigutatud.

“Nende heade inimeste nimesid on 17 leheküljel. Sõnu ei ole, nii hea meel on meil. Ja need soovid… Need on nii südamlikud, ilusad, liigutavad: “Olen üliõpilane ja rohkem mul tõesti anda pole, ehk on sellest kasu.”

Samamoodi on annetanud ühe haige lapse vanaema. Selle kohta ei ole sõnu,” hakkab ema hääl värisema. Tal on hea meel, et peale Kristi on hakatud toetama ka teisi implantaati vajavaid lapsi.

“Tean, et Tartus on üht last hakanud toetama Rotary klubi. Lõpuks on ka lootust, et implantaat võetakse haigekassa nimekirja, et kas või mingi hulk lapsi saaks selle tasuta,” lausub kurdi tüdruku ema.

Kristit hakatakse opereerima detsembris või hiljemalt jaanuaris. Ema usub, et esimesed sõnad ütleb tütreke juba kevadel. “Esimesena sisekõrvaimplantaadi saanud tüdruk ütles esimese sõna kuu pärast implantaadi sisselülitamist. Aasta hiljem aga rääkis 3-4sõnalisi lauseid. Nad hakkavad kuulma ja rääkimist õppima, nagu imikud – nullist peale,” teab Anne.

Jaagup Kreem tahab heategevusega jätkata

Ülieduka korjanduse algatanud Jaagup Kreem tunnistab, et tahab heategevusega ka jätkata. “Kindlasti mitte praegu, aga ehk järgmisel aastal. Enne räägin Lastehaigla Toetusfondi inimestega. Eks ole ju meie püha kohus aidata endast nõrgemaid ja abivajajaid. Selles pole midagi imelikku!”

 

xxx

SL Õhtuleht, kolmapäev. 28. mai 2003
«Tema avastamisrõõmu pole võimalik sõnadega kirjeldada!»
Tänu heade inimeste annetustele kõrvaimplantaadi saanud Kristi Artov on juba kolm kuud kuulnud helisid enda ümber ja õppinud ütlema kümmekond sõna.

Krista Taim

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.