6. veebruar

1905 – Virumaal Püssi vallas kooliõpetaja perekonnas sündis Jenny Siimon (neiuna Kossar). Üldhariduse sai ta Narva I Gümnaasiumis, mille lõpetas 1926. aastal. Samal aastal abiellus Toilast pärit Theodor Siimoniga. Juba koolipõlves esines Jenny lauljana hiljem tegi kaasa Narva “Võitleja” näitetrupis ja laulukooris. 1932 läks J.Siimon Tallinna Konservatooriumi laulmist õppima Aleksander Arderi ja Aino Tamme käe all. Kahe ja poole aasta lõpetas konservatooriumi ja hakkas lauluõpetajana tööd muusikakoolis ja oli ka segakooris “Raudam” hääleseadjaks ning andis laulutunde Rakveres. Suviti pidas Toilas pansioni , kus oma perekonnaga puhkasid suviti muusikud Artur Kapp ja Paul Indra, pianistid Tuvike,Grünvald ja paljud teised.1936. aastal alustas Jenny Siimon tööd “Estonia ” teatri ooperisolistina ja nelja aasta pärast sai temast Tallinna Konservatooriumi lauluõpetaja. 1946. aastal anti talle dotsendi kutse ja 1955. aastal teenilise kunstniku aunimetus. 1976.aastast pensionil. Tema õpilasteks olid Teo Maiste, Mati Palm, Harald Uibo, Lehte Mark, Verner Gerretz, Liidia Panova, Enno Eesmaa, Meta Kodanipork, Georg Metssalu, Harri Vasar jt. Jenny Siimon on olnud solist 25 ooperilavastuses ja on andnud rohkesti kontserte nii kodu- kui välismaal. Sageli oli oodatud esinejaks Toilas. Jenny Siimon suri 3.aprillil 1982.a Tallinnas.

1912 6. veebruari öösel sündis Münchenis Eva Anna Paula Braun, Saksamaa õnnetuim naine, füüreri abikaasa üheks ööpäevaks.

1927 – algas Kohtla-Järvel spordiseltsi “Võimula” tegevus, mis lõppes uue võimu tulekuga 1940. aastal ja nüüd elab edasi spordiselts “Kalev” näol ja spordikoolide näol. “Võimula” populaarsemad spordialad olid raskejõustikaualad: maadlus, poks ja töstmine, kus saavutati ka mitmeid Virumaa tiitlivõite.

1944 – Nõukogude lennukid pommitasid Jõhvi mõisa. Kaks pommitajat tulistati alla Saksa õhutõrje poolt.

1958 Müncheni lennuvälja stardirajal purunes lennuk, mille pardal oli jalgpallimeeskond Manchester United. Hukkus 23 inimest, nende seas kaheksa pallurit.

1993 Suri endine USA tennisetäht Arthur Ashe, esimene neeger, kes Wimbledoni meesteturniiri võitnud. Ta oli 49-aastane.

2002 Kuninganna Elizabeth tähistas Briti troonile asumise 50. aastapäeva.