10. veebruar

1763 Prantsusmaa ja Inglismaa vahel sõlmiti Pariisi leping, mille kohaselt Prantsusmaa loovutas Kanada Inglismaale.

1922 – Jõhvi vallas sündis Ants Sammalsoo, kes ametilt oli puusepp. 1944. aasta veebruaris läks ta vabatahtlikuna Soome jätkusõtta ning 17. aprillil 1944. aastal sai plahvatuses vigastada ja suunati haiglaravile. Soome armeest vabastati ta 18. septembril 1944. aastal ja suunati Eestisse (tegelikult tööpataljoni või maakeeles õeldes sõjavangilaagrisse Kloogale). Tal õnnestus pääseda üle piiri ja siirduda Rootsi, sealt edasi Kanadasse, kus Sammelsoo töötas ehitusettevõtjana. (2001. aasta andmeil peaks elama Kanadas).

1923 – Jõhvis sündis Virgo Mitt, kes Eesti kaitseväes teenis reamehena. Soome jätkusõtta sattus koolipingist ja õppis siin allohvitseride koolis ja võitles Viiburi lahel ja Vuoksel. Tema lahinguteed märkis 2. klassi Vabadusmedal (üks vähestest virulastest, kes selle medali teenis). Eestisse tuli ta tagasi 19. augustil 1944.aastal. V. Mitt suri Tallinnas 23. juulil 1981.aastal.

1926 – sündis mäeinsener ja tööstur sir Arvi Hillar Parbo, kes praegu edendab põlevkivitööstust Austraalias (kasutades põlevkivi soojuselektijaamade küttena). Sir A.H. Parbo on ka mitmel korral külastanud Virumaad ja uurinud põlevkivikeemia vallas tehtud katsetusi ja tulemusi.

1942 Ameerika Ühendriikides anti välja muusikaajaloo esimene kuldplaat.