17. veebruar

* 17.02.1862 – Kullaarus sündis aidamehe pojana Eduard Bornhöhe (Brunberg), kes 1907.-1917. a.oli Jõhvis ülemtalurahva kohtu eesistuja. Ta elas Jõhvis Rakvere tänavas (praeguse vana kaubamaja ja Evesti kandis). 1912.a. elas Narvas ja käis sealt Jõhvis tööl. Peale revolutsiooni sai E.Bornhöhest Narva linnakohtunik ja linnasekretär. 1919.a. läks tagasi Tallinnase ja suri siin 1923.a.ja maeti Kopli surnuaiale. 1961.a. maeti põrm ümber Tallinna Metsakalmistule. E.Bornhöhe kirjanduslik tegevus algas 16 aastaselt ja tema meelisteemaks olid ajaloolised teosed. Kes ei mäletaks tema heroilist kohustuslikku koolilugemist “Tasuja” , “Vürst Gabrieli” ja “Tallinna narre ja narrikesi”, mis on kindla koha leidnud ka filmilinal ja teleteatris. Paljureisinud mehena pani ta kirja huvitavaid reisikirjeldusi, mis võimaldasid ka mitteresinul tunda, et on selles kohas käinud ja kõike seda näinud.
* 17.02.1889 – Peterburis sündis Leonid Pumpiansky, kes on õppinud majandust ja õigusteadust Müncheni ja Peterburi ülikoolides ja rakendas hiljem oma teadmisi Virumaal. Olles algul AÜ Eesti Kiviõli Virumaa Elekter direktoriks ja 1936. a-st Sillamäel asunud Eestimaa Õlikonsortsiumi peadirektoriks. L. Pumpiansky suureks teeneks tuleb pidada Sillamäe kultuuri- ja spordielu elavdamist. Koos rootslase Tidblomiga pan ta aluse Sillamäel Perjatsi spordiplatsi ja oli ka kohalike noorte elu organiseerija ja abistaja, mille eest anti talle Sillamäe ÜENÜ aunimetus. L. Pumpiansky teeneks on ka põlevkiviteemaliste andmete avaldamine ajakirjanduses, eriti loetavad olid tema inglisekeelsed artiklid teadusajakirjades. Ta aitas ka propageerida teiste põlevkivikeemikute töid rahvusvahelistes keemiaajakirjades.
* 17.02.1919 – Narvas sündis Alfred Jõks, kes sattus Soome 13.10.1943. a., õppis allohvitseride koolis, oma teadmisi sai rakendada Karjala kannasel, Viiburi lahel ja Vuoksel. Vabastati teenistusest 18.09.1944 ja suunati Keilasse. Õnnestus pääseda Rootsi ja sealt edasi 1950.a. USAsse, kus õppis keemiainseneriks ja töötas trükivabriku ettevõttes. Seisuga veebruar 2001.a. elas New Jersey osariigis.