18. aprill

1906 San Franciscot tabas maavärin, millest põhjustatud tulekahju hävitas suurema osa linnast, surma sai umbkaudu tuhat inimest, 200 000 inimest jäid peavarjuta.

1955 Suri Saksamaal sündinud teadlane ja matemaatik Albert Einstein, kes sõnastas relatiivsusteooria ja võitis 1921. aastal Nobeli füüsikapreemia.

1968 London Bridge müüdi miljoni naelsterlingi eest ameeriklasele Robert McCullough’le, hiljem püstitati sild uuesti Arizonas.

1988 toimus NSV Teaduste Akadeemia, NSVL Geoloogiaministeeriumi, NSVL Mineraalväetiste Tootmise Ministeeriumi ja ENSV Teaduste Akadeemia Geoloogia Instituudi korraldusel Tallinnas VI üleliiduline fosforiidigeoloogia alane konverents.  Kohal oli 150 juhtivat spetsialisti. Akadeemik Mihkel Veiderma esitas seisukoha, et Toolse ja Kabala fosforiidi kaevandamist ei saa alustada, sest puuduvad tänapäeva nõuetele vastavad konkreetsed lahendused. See oli ennekuulmatu tegu, kuna astuti vastu suure riigi soovidele ning suudeti oma seisukohti kaitsta ja oma õigust tõestada.

Arthur Ruusmaa