20. mai

20.05.1928 sündis Erra vallas vioolamängija, dirigent ja pedagoog Erich LOIT. 1952.a-st on ta seotud vioolamänguga Estonia teatris ja 40 aastat hiljem hakkas töötama ka Muusikamuuseumis. Tema elutööks võiks pidada Vabariikliku Noorte Viiuldajate ansambli loomist ja selle juhtimist alates 1964. aastast. On olnud mitmetel laulupidudel keelpilliorketsrite üldjuht ja dirigent.

20.05.1982 suri virulasest helilooja, koorijuht ja pedagoog Tuudur VETTIK. Kuna ta oli sage külaline Narva-Jõesuus nii suveorkestrite jutimisel kui ka laulupäevadel, siis killuke narvajõesuulaste mälestusi šarmatnsest isiksusest:
“Tuudur Vettik oli jõulise karakteriga ja täis energiat. Ta ei kannatanud kui keegi laulutunnis valesti või valjemini laulis- kohe koputas ta viiulipoognaga vastu pead.”  Selline Tuudur Vettik tuleb allakirjutanu silme ette Paul ALLIKU maali näol, mis oli kunagi väljas tema isiknäitusel Valges saalis.
Narvajõesuulane Elar KUUS on oma mälestustes kirjutanud järgmist:
“Tema (T.Vettik) pidi õhtul laulusoologa esinema. Kuulutused olid juba välja kleebitud. Tuli minu juurde ja palus end klaveril saata “Palun anna noodid”- “Küll sa õhtul saad”, vastas Vettik muretult.
Õhtul oli saal rahvast pilgeni täis. Palusin jällegi noote, et saaksin sinna kas või pilgukese heita, enne kui esineme. “Üks silmapilk”, lausus tulevane helilooja, “kohe kirjutan”. Samas võttis välja taskuraamatu, tõmbas sinna noodijooned, märkis peale lauluviisi mõned noodid. “Aga klaverisaade,” nõudsin mina. Tema vastu: “See mõtle ise välja,mul pole aega. Näe, laulusõnu on mul alles kaks salmi, kolmanda katsun veel juurde mõtelda.” Mäletan aga, et rahvas jäi esinemisega väga rahule.”

Arthur Ruusmaa, kasutatud Virve Orava ja Sulev Hurma väljakirjutisi
ja muuseumi materjale.