31. mai

31.05.1893 kirjutas “Olevik” Iisaku kohta järgmist:
“Iisaku kiriku ehituseks on Tallinnast kirikuõpetajate läbi ühtekokku 872 rubla saadetud. Pääle selle on säält näitemüügi jaoks, mis suviste kolmandamal pühal ära peeti rohkesti asju kingitud. Näitemüügist tuli kiriku ehituse hääks üle 350 rubla kasu sisse ja asju jäi veel rohkesti üle.”

31.05.1901 kirjutas “Postimees” järgmist:
“Jõhvi õlle laager Narvas, Vestervalli uulitsas Nei majas nr.229 soovitab häid ja puhtamaitselisi õllesortisid: “Lager”, “Pilsner”, “Bahrech”, “Münchener”(tume) odava hinna eest kasti ja vaadi viisi”.
    Nii, et Valge hobu: klubi liikmed on ilusa ja tegusa tava taastanud Jõhvi õllelaagri näol. Arvan,et see on ka omamoodi kompensatsioon Saku õlletehase poolt, kes ju tegelikult kuulsa Jõhvi õllevabriku XX sajandi algupoolel kinni pani ja kahjuks ka jäädavalt.

31.05.1908 sündis Voka vallas Toila külas metsasarve ja tšellomängija ning pedagoog Mart PAEMURRU. Ta on töötanud Estonia orkestris, ERSO-s. Oli konservatooriumis metsasarve õppejõud, ka puhkpillikateedri juhataja ja konservatooriumi dekaan.
Palju oma jõust ja energiast kulutas laste õpetamiseks Tallinna ja Nõmme lastemuusikakoolis. Lisaks on M.Paemurru proovinud oma kätt heliloojana ning loonud mitmeid soolo- ja instrumentaalpalu.
M.Paemurru suri Tallinnas 06.11.1972.

31.05.1966 tegi režissöör J.Mamers esimese teleülekande maa alt – kaevandusest.

Arthur Ruusmaa, kasutatud L.Kiisma ja M.Mõtuste kirjalikke materjale