VE: Torma POÜ & Jõgevamaa ettevõtlus

Hiljuti toimunud Jõgevamaa messil tõdeti ettevõtluse stabiilset ja kindlat arengut. Maakonna arenguperspektiivi nähakse transiidis (Erik Terk – Eesti Tuleviku-uuringute Instituut).

Kohalikud ettevõtluse arendajad mainivad Peipsi-äärsete ettevõtjate Venemaale seotatud kaubavahetust ja turismiarendust, Põltsamaal  tootmisettevõtteid, Jõgeval logistikakeskust. Aga ka käsitööndust.
Ettevõtjate arv kasvas eelmisel aastal mullusega võrreldes 16%, osaühinguid lisandus 13%. Jõgevamaa omapäraks on suhteliselt suur füüsilistest isikutest ettevõtjate arv – 2002. aasta lõpuks oli neid 1072.
Peamiselt üritatakse alustada alternatiivpõllumajanduse või teeninduse sfääris. Ettevõtlusega alustajaid on piisavalt, peamiseks takistuseks on investeeringute vähesus … (Signe Uustal, Jõgevamaa Ettevõtluskeskus).

Maakonna tugevamad ettevõtted tegelevad toiduainetööstuse, teedeehituse, paekillustiku tootmise ja liiva kaevandamise, metsatööstuse, palkmajaehituse, liimpuidu tootmise, põllumajandustööriistade, roostevabast metallist pagaritööstuse sisseseade tootmise, õmblustööde ja muuga.

Uudishimu77.jpg:

Selle muu alla käib ka põllumajandustootmine.
Endisaegade põllumajanduspiirkonnas põllumajandusega tegelejaid veel on.
Alljärgnevalt vaid ühest jonnakast osaühingust, kes vaatamata järjest karmistuvale turusituatsioonile on leidnud arenguperspektiivi ja piisavalt investeeringuid piimakarjale ja piimatootmisele.

Jutt ja pildid on Torma Põllumajandusosaühingust.

Asutatud 1993, põhikirjajärgsed tegevusalad: taime- ja loomakasvatussaaduste tootmine, töötajaid 85. Jõgevamaa TOP näitab 12. kohta.

Tere, Euroopa!79.jpg:
Maailmamallile vastavalt ehitatud külmlaudas on esimene karm talv seljataga. Tulemusnäitajatega oldakse rahul ja tänatakse lepingupartnereid. Viimaste seas ka mitmeid teadusasutusi kodu-Eestis. 

Torma PÜ Tõnumetsa farm50.jpg:

Daamid Euroopasse minekuks valmis73.jpg:

Euro-massaaž.jpg:

Poola - üks tippudest.jpg:

Euroameeriklanna90.jpg:   
 Euro-tasemel lüpsiplats.jpg:

Andurid-displeid-arvutid on lüpsikarja kaasaegsel teenindamisel esmased ja viimased infoallikad.jpg:

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.