VE: Presidendilossi lipp

Presidendilossi lipp Austraalias?

Austraalias elav väliseestlane Valdemar Vilder (76), vabadusõdalase ja Eesti-aegse sõjaväelase ja laskesportlase Aleksander Vilderi vanem poeg usub, et Eesti Wabariigi aegne presidendi lipp asub tema uuel kodumaal. Vilder mäletab, kuidas sealse eestlaskonna leeripeo ajal kaunistas seina presidendivapiga sini-must-valge. Sellesama lipu all asutati Perthis 1951. aasta 8. septembril spordiühing Kalev, mille nimeline eestlaste korvpallivõistkond maailma kuklapoolel tuntust kogus.

“Lipu tõi Austraaliase minu noorem vend Eugen, kes oli selle skaudina Saksamaal ühelt sõdurilt saanud, kes oli ise lipu Eestist läände kaasa võtnud,” kinnitab Vilder. Eestlaste pidude ja aktuste puhul Austraalias, samuti korvpallivõistlustel lehvis see lipp vardas. “Ilmselt on see endine presidendi lipp,” arutleb Vilder. “Seda lippu heisati Austraalias eestlaste tähtsatel sündmustel erilise pidulikkusega, lipu juures seisis lipuvalve.”

Erinevalt Valdemar Vilderist pole Sydneys haridusameti teenistujana töötanud vend Eugen Vilder kodumaal käinud. Tõenäoline ennesõjaaegne presidendivapiga lipp on tema käes.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.