VE: Hint, Hants – Kohtla-Järve linnapea

Üheksa Kohtla-Järve volikogu liiget esitasid eile umbusaldusavalduse Kohtla-Järve linnapeale Hants Hindile, kellele heidetakse ette avalikes kohtades alkoholijoobes ebaväärikat käitumist.

Kuigi Hants Hint tunnistas eelmisel nädalal volikogu eestseisusele oma joobesolekust tingitud vääritut käitumist avalikes kohtades, kinnitas ta eile Põhjarannikule, et tal pole põhjust mitte millegi pärast piinlikkust tunda.

Umbusaldusavalduse volikogule üle andnud Voldemar Lehter ütles, et Hants Hint hakkas joobeseisundis paljudele linnaelanikele silma augusti lõpus Kohtla-Järvel Virula väljakul toimunud laadal, kaevurite päeva pidustustel Toilas ning 1. septembril Järve gümnaasiumis toimunud uue kooliaasta avaaktusel. “Paljud linnaelanikud on nördinult küsinud, kas selline inimene ikka sobib meie linna juhtima,” ütles Lehter.

Volikogu liige ja Viru kaevanduse direktor Jüri Reiska ütles, et tema hinnangul oli Hint 31. augustil Toilas toimunud kaevurite päeval ilmselgelt tugevas joobes. “Linnapeal ei kõlba tulla purjus peaga avalikku kohta esinema. Aga tema käis joobnud olekus kaevureid õnnitlemas. Selle, mida kaevurid pärast seda sellisest linnapeast arvasid, jätan ma siinkohal parem ütlemata,” sõnas Reiska.

Teine volikogu liige, Järve gümnaasiumi direktor Sirje Jõemaa ütles, et 1. septembril avaaktusele õpilaste ja nende vanemate ette esinema tulnud linnapeal olid alkoholilõhnad juures ning tema kõne oli segasevõitu. “Me ei tahtnud seda ebameeldivat juhtumit suure kella külge panna ja lootsime, et ta hiljem vabandab toimunu pärast. Aga ta oli nii uhke mees, et ei teinud seda,” ütles Jõemaa.

Hindi vastukäivad väited

Hants Hint ütles eile Põhjarannikule, et tema vastu esitatud süüdistused on alusetud. “Loomulikult ei vasta need tõele. Leidku minu ametist kangutamiseks mingi normaalsem põhjus,” ütles Hint.

Hint lausus, et temal ei ole põhjust mitte millegi pärast piinlikkust tunda. “Ma ei ole küll ingel, aga ma pole ka jaanalind ja võin alati ausalt näkku vaadata,” kinnitas Hint.

Seevastu kinnitasid mitmed volikogu eestseisuse liikmed Põhjarannikule, et eelmisel nädalal toimunud eestseisuse istungil tunnistas Hint oma ebaväärikat käitumist ja lubas end parandada.

“Ta ütles, et on süüdi, ja mõistis oma teod hukka,” kinnitas volikogu eestseisuse liige ja eelarvekomisjoni esimees Vladimir Peterson.

Jüri Reiska sõnul andis Hint eestseisuse ees pühaliku lubaduse, et sellised asjad enam ei kordu. “Eestseisus jäi tema sõnu uskuma,” ütles Reiska.

Hindi saatus Keskerakonna käes

Ent opositsioonisaadikute eilne umbusaldusavaldus sunnib järgmisel kolmapäeval toimuval volikogu istungil Hindi juhtumit uuesti üles võtma. Eelmise aasta lõpus Res Publicast välja heidetud Hindi linnapeaametisse püsimajäämine sõltub sellest, millise hoiaku toimunu suhtes võtavad volikogus enamuses olevad Keskerakonna saadikud, kelle häältega Hint tänavu juunis linnapeaks valiti.

Volikogu aseesimees ja riigikogu liige keskerakondlane Kaarel Pürg ütles, et Hindi küsimus tuleb kiiresti lahendada. “See jätab meist väga halva mulje, kui me hakkame otsustamisega venitama. Ma kaldun arvama, et siin peaks volikogu näitama sirgeseljalisust. Ma julgen arvata, et volikogu liikmed ei hakka pead liiva alla peitma ja tegema nägu, et probleemi polegi ja et võib-olla mõni teine nädal on ta kaine. Seda asja ei saa niimoodi vaadata. Linnapeal on eriline staatus. Ta on avalikkuse tähelepanu all nii päeval kui ööl,” ütles Pürg.

ERIK GAMZEJEV
ERIK KALDA
Neljapäev, 18.09.2003

xxx

Kohtla-Järve volikogu umbusaldas linnapea Hinti

KOHTLA-JÄRVE, 24. september (BNS) – Kohtla-Järve volikogu avaldas kolmapäeval umbusaldust linnapea Hants Hindile.

Linnavolinik Eduard Odinets ütles BNSile, et umbusaldusavaldust toetas 22 ja selle vastu oli kaks saadikut. Kaks saadikut jäi erapooletuks, kolm ei hääletanud ning viis linnavolinikku puudus istungilt.

Üheksa Kohtla-Järve volikogu liiget esitas umbusaldusavalduse linnapea vastu eelmisel nädalal, nad heitsid Hindile ette avalikes kohtades alkoholijoobes ebaväärikat käitumist.

Umbusaldusavalduse volikogule üle andnud rahvaliitlane Voldemar Lehter ütles, et Hint hakkas purjuspäi paljudele linnaelanikele silma augusti lõpus Kohtla-Järvel Virula väljakul toimunud laadal, kaevurite päeva pidustustel Toilas ning 1. septembril Järve gümnaasiumis toimunud uue kooliaasta avaaktusel.

Hint ütles eelmisel nädalal ajalehele Põhjarannik, et tema vastu esitatud süüdistused on alusetud. “Loomulikult ei vasta need tõele. Leidku minu ametist kangutamiseks mõni normaalsem põhjus,” sõnas Hint.

Mulluste kohalike valimiste järel volikogu esimeheks valitud Hint sai linnapeaks pärast seda, kui senine linnapea Valeri Korb pidi kohtu otsuse kohaselt sellest ametist taanduma. Varem Res Publicasse kuulunud Hindi osalemine koalitsioonis Keskerakonnaga viis mehe väljaheitmiseni Res Publicast.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.