VE: Kivimägi, Toomas – põikpäine maavanem

Maavanem Kivimägi: kaotan koha, kui parteisse ei astu
05.12.2003 07:47PM Online

Esmaspäeval viimast päeva Pärnu maavanemana töötav Toomas Kivimägi ütles neljapäevale, et talle on antud selgelt mõista: kui ta kirjutab kohe avalduse Reformierakonda või Res Publicasse astumiseks, saab ta jätkata maavanemana tööd, kirjutab Pärnu Postimees.

Esmaspäeval lõpeb Kivimägi teine ametiaeg Pärnu maavanemana, mistõttu otsustas valitsus eile ta samast päevast sellelt kohalt vabastada, teisipäevast peaks tööd alustama kohusetäitja.

Samal teemal:
Minister Jaan Õunapuu ähvardas ametist lahkuda (25)
Kümmet Eesti maavalitsust juhib ajutine kohusetäitja

Kivimägi ütles, et ta on kõigi kolme koalitsioonipartneriga, Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliiduga rääkinud oma võimalikust jätkamisest maavanemana.

«99protsendilise tõenäosusega saaks mina jätkata kohusetäitjana, kui kirjutaksin täna avalduse Res Publicasse või Reformierakonda astumiseks,» ütles Kivimägi eile lõuna ajal.

«Poliitiline surve mulle on väga tugev, aga ma pole valmis seda avaldust kirjutama,» kinnitas Kivimägi.

Maavanem hindas võimalust, et tema saab kohusetäitjaks, viiskümmend viiekümnele.

«Praegu käib kaklus, kes jätkab maavanema kohusetäitjana järgmised kolm kuud. Selle nimel käivad hirmsad lahingud,» rääkis Kivimägi. «Ma saaksin survest aru, kui jutt käiks maavanema nimetamisest viieks aastaks. Siis oleks mõistetav, et iga erakond tahaks seda kohta endale.»

Reformierakonda kuuluv majandusminister Meelis Atonen nimetas Kivimägi juttu hämamiseks. Tema sõnutsi on maavanema ajutise kohusetäitja nimetamine sedavõrd rutiinne tegevus, mille kallal erakonnad pead ei vaeva.

«Mina ütlen, et Toomas Kivimägi ei saaks maavanemaks isegi siis, kui ta astub Reformierakonda, ta ei leia meie erakonnas toetust,» väitis Atonen.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.