VE: Jõhvi muusikakool

Jõhvi muusikakool üllitas juubeliks laserplaadi

Laserplaat, kus musitseerivad Jõhvi muusikakooli õpilased, sai valmis vahetult enne sel reedel algavaid kooli 50. sünnipäeva pidustusi.

Plaadil on esindatud kõik koolis õpetatavad pillid. Esitajate valik tehti eelmisel õppeaastal, sest palad salvestati põhiliselt juuni alguses, osaliselt ka septembris.

Jõhvi MK akkordioniansambel.jpg:

“Meie õpilaste esituses on siia salvestatud üks väike osa praeguse hetke eredamatest muusikakildudest,” seisab plaadiümbrisel. Mõned CD-l kõlavad palad, näiteks Edvard Griegi “Hommik” klaveriõpilaste Maria Zezjulina ja Julia Gromova esituses, tulevad ettekandele ka kontsertaktusel.

Jõhvi Muusikakooli direktriss.jpg: Juubelipidustused on jagatud kahele päevale. “Kuna meie oma maja on nii väike ja suurt kontsertaktust ei saa siin pidada – meie oma lapsedki ei mahu ära, külalistest rääkimata –, teeme selle kultuurikeskuses,” selgitas muusikakooli direktor Margit Raag.

12. detsembril kell 18 algaval kontsertaktusel esinevad kooli õpilased, õpetajad ja tuntumad vilistlased. Akordionivirtuoos Henn Rebane viimasel minutil vabandas ja ütles ära, kuna tal on esinemine, rääkis Raag. Küll on lubanud tulla muusik ja helilooja Tõnu Raadik, kes esineb koos muusikakooli bigbändiga, pianistidest õed Anneli ja Margit Tohver, Alfija Kamalova, kes õpib praegu Soomes Sibeliuse akadeemias laulmist, ning vilistlaste flöödiansambel.

Jõhvi Muusikakool. Koos vilistlastega.jpg:

Pärast kontserti on õpetajad ja kutsetega külalised oodatud pidulikule banketile. “Eraldi peo teeme oma õpilastele. Ei ole nii, et kui lapsed esinevad ära, ütleme: “Aitäh, et mängisite, minge nüüd koju.” Lastele on samuti peolaud ning teater Tuuleveski viib läbi mänge ja viktoriine,” lubas direktor.

JõhviMK.Kitarrist.jpg:   Laupäeval kell 15 algab muusikakoolis vilistlasõhtu. Kell 16 algavale vilistlaste ja õpetajate kontserdile on oodatud esinema kõik soovijad. “Mõnede vilistlastega oleme ühendust võtnud ja esinemises kokku leppinud, aga kuna tegemist ei ole akadeemilise kontserdiga, vaid on vaba lava ja kava, võib üles astuda igaüks, kes soovib,” rääkis Raag.

Laupäeval on ka rohkem võimalusi oma endiste õpetajate ja koolikaaslastega juttu puhuda. “Reedene päev on kiire ja närviline ning ei tekigi sellist aega, et kokku saada ja vestelda. Ja kui pidustused piirduksid ainult reedega, siis keegi oma vana armsat lagunenud koolimaja ei näekski. Sellepärast on meil laupäeval uksed lahti ning kõik võivad tulla ja näha, et see maja on sama väsinud ja närtsinud nagu võib-olla 20 aastat tagasi.”

Jõhvi Muusikakooli juubelil.jpg:

1953. aasta detsembris kahe õpetaja ja 27 õpilasega alustanud Jõhvi muusikakool on 50 aasta jooksul kasvanud 35 õpetaja ning ligi 300 õpilasega kooliks.

SIRLE SOMMER-KALDA
Põhjarannik, neljapäev, 11.12.2003

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.