VE: tuuleenergia

Tuuleenergia tootmisvõimalused Saaremaal on juba ammendumas
(14:46 07.01.2004)

Uudise pilt

KURESSAARE, 7. jaanuar (EPLO) – Kui juba käimasolevad Saaremaa tuuleenergiaprojektid planeeritud mahus käivituvad, on ligi pool siinsest Eesti Energia poolt arvestatud võimalikust tootmispotentsiaalist ammendatud, kirjutas Meie Maa.

Eesti Energia arvestuste järgi mahub Saaremaale elektrit tootvaid tuulikuid 9,7 MW võimsuses. Ettevõtte pressiesindaja Riina Vändre sõnul on tuulegeneraatoreid võimalik paigaldada Saaremaale piiratud hulgal, sest nende üheaegne maksimaalselt toodetav elektrikogus ei tohi ületada Saaremaa tarbimiskogust minimaalse tarbimisega ajal, reeglina on selleks suveööd. Piirangu põhjuseks on Saaremaad elektriga varustava elektrivõrgu ülesehitus, mis on loodud vaid ühesuunalise energiavoo edastamiseks, vahendas saarlane.ee.

Tänaseks on Saaremaa elektrivõrguga seotult tootmist alustanud või rajamisel tuulegeneraatoreid koguvõimsusega 4,7 MW. Vendade Sõnajalgade firma Telewind sai elektrimüügilepingu läinud aasta 17. detsembril, firma Meritreid 2002. aastast Torgus töötavale tuulikule lisandub samas veel kaks ja üks Kuressaare külje alla Sepama lahe äärde.

Allikas

xxx

Meie Maa kirjutab asjast ise nii:

 Kui juba käimasolevad Saaremaa tuuleenergiaprojektid plaanitud mahus käivituvad, on ligi pool siinsest Eesti Energia poolt arvestatud võimalikust tootmispotentsiaalist ammendatud. Kuigi saared on tuule kui energiaressursi poolest Eesti rikkamaid piirkondi, ei tule selle suuremahuline kasutuselevõtt esialgu kõne alla. Tuuleelekter on tegelikult kõige kallim elekter Eestis, sest iga tuuleelektrijaama jaoks peab alati olema mõni teine elektrijaam valmis asendama tuulevaikuse ajal tuuleelektrijaama.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.