VE. Uustal, Bruno – vallavanem

Tudulinna vallavolikogu valis eile nelja kandidaadi seast uueks vallavanemaks Bruno Uustali, tunnustades seega tema pikaajalist kogemust selles ametis.

Nelja kandidaadi vahel vaagides andis Tudulinna vallavolikogu eile vallavanemat valides kaheksa poolthäält Bruno Uustalile (üks volikogu liige ei hääletanud).

“Pikaajaline praktika sellel alal, mida teistel ei olnud,” ütles volikogu esimees Urve Erikson tema eelistamise põhjenduseks. “Praegu on eelarve ja arengukava koostamise aeg ning loomulikult on hea, kui vallavanem seda kõike alles õppima ei pea hakkama.”

Reformierakondlasest Bruno Uustal ei näe probleemi selles, et kõik Tudulinna vallavolikogu liikmed esindavad Rahvaliitu.

“Ma ei lähe sinna parteipoliitikat tegema,” kinnitas ta. “Valitseval võimuliidul on programm, millest tuleb lähtuda.”

Kuigi Uustal pidas veel ennatlikuks oma plaanidest rääkida, märkis ta, et ennekõike tuleb tal tegelema hakata kommunaalmajanduse küsimustega. “Seal on tühje kortereid ja probleeme soojamajandusega. Järgmiseks kütteperioodiks tuleb leida ühine seisukoht, kuidas edasi minna. Enne seda tuleb aga arengukava vastu võtta. Tudulinnas on juba suur töö ära tehtud, aga üht-teist on vaja veel läbi vaielda.”

Toilas elav Uustal hakkab sealt umbes 75 kilomeetri kaugusel asuvas Tudulinnas tööl käima isikliku autoga. “Sõidukulud ilmselt kompenseeritakse, aga ma ei tea veel, kui suures ulatuses,” märkis ta. “Vallavanemad sõidavad niikuinii alatihti Jõhvi vahet, sest maakonnakeskuses on neil päris palju asjaajamisi,” ei pea ta töötee pikkust probleemiks.

Uustal asub Tudulinna vallavanemana ametisse esmaspäeval.

Varem kümme aastat Toilas vallavanem olnud Bruno Uustal valiti detsembris 2002 Aseri vallavanemaks. Aseri vallavolikogu umbusaldas teda sellel ametikohal aasta hiljem.

KÜLLI KRIIS
Neljapäev, 29.01.2004

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.