VE: virtuaalne sõda ja tegelikkus

Mydoom võttis SCO veebilehe maha
(09:37 02.02.2004) 

SEATTLE, 2. veebruar (Reuters-EPLO) – Viirus Mydoom võttis pühapäeval maha Unixi-tootja SCO netilehe, kui nakatunud arvutid asusid seda lehte plaanitult pommitama, Mydoom.B peaks sel nädalal samamoodi asuma ründama Microsofti lehekülge.

SCO on tarkvarafirma, mis on teeninud Linuxi-fännide kriitika sellega, et püüab koguda litsentsitasusid tasuta jagatava operatsioonisüsteemi eest. See on tekitanud spekulatsiooni, et Linuxi-fännid lõid viiruse Microsofti Windowsile, et maksta kätte SCO-le.

SCO kinnitas ka ise, et Mydoom võttis www.sco.com asuva lehekülje maha, veebileht ei töötanud veel esmaspäeva hommikulgi.

Mõlemad Mydoomi ohvrid SCO ja Microsoft on pakkunud kumbki 250 000 dollarit informatsiooni eest, mis viib viiruse kirjutajate tabamiseni ja kohtu alla andmiseni.

Maailma suurim tarkvaratootja valmistub Mydoom.B rünnakuks, mis peaks toimuma teisipäeval.

Mydoom, teiste nimedega Novarg ja Shimgapi, on nakatanud masinaid ja ummistanud mailikanaleid kogu maailmas. Lisaks sellele, et nakatunud masin hakkab viiruseid edasi saatma, tekitab viirus masinasse ka tagaukse, kustkaudu saab ründaja nakatunud arvutisse pääseda.

Kui neljapäeval teati umbes 600 000 nakatunud masinast kogu maailmas, siis nüüd on nende arv tohutult tõusnud.

Eesti Päevaleht Online palub taas kord, ärge avage tundmatute kirjade lisandeid, vaid kustutage kirjad. Samuti installige oma arvutitesse viirusetõrjetarkvara ja uuendage antiviiruse andmebaase.

Kaspersky Labs on valmistanud tasuta programmi, mis eemaldab Mydoomi ja paljusid teisi netiusse, selle saab aadressilt ftp://ftp.kaspersky.ee/free_utils/clrav.com. Palun laadige see alla ning käivitage oma arvutis. Kui teiste viirusetõrjetootjate programmid teatavad, et selle faili näol on tegemist viirusega, ignoreerige neid teateid – tegemist on kontrollitud ja töötava programmiga.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.