VE: Semjonova, Angelina – üllatab Piafi lauludega

PIAFI LAULUD
Edith Piaf´i ðansoone esitas näitleja Angelina Semjonova. Klaveril Olav Ehala. Teksti Edith Piafi elust luges Evi Pihla.
Tund legendaarse Edith Piafi ðansoonidega, tund tugevaid tundeid ja emotsioone.

“Minu ðansoonid – see olen mina, minu keha, minu veri, minu pea, minu süda, minu hing “. Nii on Edith Piaf öelnud oma raamatus “Minu elu”.
Edith sündis sõna otsese mõttes tänaval, sillutisele laotatud mantlile ja tänaval möödus ka tema lapsepõlv. Valu, mis saatis teda läbi elu, põhjustatud saatusest, narkootikumidest, alkoholist ja lõpmata igatsusest armastada, ei suutnud kustutada annet, ei suutnud kustutada soovi laulda, laulda…. Sellel väikesel, “hallil linnukesel”oli anne, erakordne anne – tema hääl. Hääl, mis köitis miljoneid, lummas rahvahulki üle maailma, hääl, mis tegi erilise iluta, tavalise tänavatüdruku  suureks ja surematuks.
Habras, alati musta riietatud väike naine astub lavale ja hakkab laulma – kuulajani jõuab elu kogu tunnete ja emotsioonide kaleidoskoobiga. “Pariisi Varblane”, nii nagu teda kutsuti , on jälle imet teinud, tema maagiline hääl ja lauludes peituv sõnum on võitnud kuulajate südamed…..Terve elu laulis ta armastusest, põledes ise soovist olla armastatud ja armastada ise. Tõeline armastus oli tema ðansoonid. Naine, kelle elu oli kannatuste, armastuse, laulu paraad – elas, armastas, laulis seni, kuni ei tahtnud teda surm.
Paljud lauljad ja näitlejad kogu maailmas on olnud Piafi laulude interpreteerijaiks, tehes seda alati isikupäraselt, püüdmata imiteerida või ületada seda kordumatult andekat lauljat.
Angelina Semjonova on teatrikülastajaid aastaid rõõmustanud oma loominguga Eesti Draamateatri lavastustes ning alati üllatanud oma musikaalsuse ja lauljavõimetega. “Piafi laulud” on emotsionaalselt mõjuv kammerlik etendus, millega näitlejanna üllatab igas eas vaatajat kuulajat.
Tema shansoonide interpretatsioonides kõlab jõuline tragism kõrvuti kirgliku armastusega, mis oli sügavalt omane ka näitlejannast VÄLSELT täiesti erinevale Edith Piafile. Taas võib kuulaja veenduda, et parimad Piafi laulude interpreteerijad on laulvad näitlejad.

Sõmeru Klubis 23. jaanuaril 2004

Lisa someruklubi@hot.ee

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.