VE: Maripuu, Maret – võimuta pealtvaatajaja

Maripuu nõuab ohtliku transiidi lõpetamist

BNS
26. mai 2004 16:02
Maret Maripuu
Postimees/Scanpix

Tallinna linnavolikogu esimees Maret Maripuu nõuab plahvatusohtlike ainete hoidmise lõpetamist Kopli kaubajaamas, kuna praegune olukord hoiab linna pidevalt plahvatusohtlikus olukorras.

“Põhja-Tallinna ja terve Tallinna seisukohalt on suureks ohuks Kopli kaubajaama kasutamine ootejaamana, mis toob kaasa ohtlike veoste kuhjumise,” teatas Maripuu BNS-ile.

Tallinna volikogu ning Tallinna tuletõrje– ja päästeamet on mitmel korral pöördunud erinevate ametkondade poole palvega reageerida kiiresti bensiini, ammooniumnitraati ja teisi kergestisüttivaid aineid sisaldavate veostega kaasnevale ohule. Seni on vastuseks olnud vaid probleemi edasilükkamine kuni ohtliku transiidi lõpetamiseni aastal 2010.

“Ma pean hämmastavaks ükskõiksust, millega erinevad ametid probleemi suhtuvad,” märkis Maripuu. “Tallinnas ei tohi korduda hirmsaid tagajärgi kaasa toonud Põhja-Korea katastroof. Linnaelanike elusid ei saa klientide mugavusele viidates iga päev ohus hoida. Kaubajaamadest tuleb tsisternid edaspidi otse terminalidesse saata.”

Aprilli lõpus põrkasid Põhja-Koreas kokku ammooniumnitraati ja vedelgaasi vedanud rongid, plahvatuse tagajärjel hukkus enam kui 150 inimest ja vigastatuid oli üle 1300.

BNS
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.