VE: Mitteametlik rongkäik

Mitteametlikus rongkäigus osaleb tuhandeid peolisi
03.07.2004 15:30BNS

Pidevalt sadava vihma tõttu ära jäänud laulupeorongkäigu asemel tekkinud spontaanses rongkäigus osaleb tuhandeid inimesi.

Korraldustoimkonna pressiesindaja Kadri Valner ütles BNS-ile, et kuigi osalejate täpset arvu pole teada, otsustasid tuhanded inimesed läbida tee Vabaduse väljakult lauluväljakuni.

Eesti Raadio teatel marsivad kolonni ees dirigendid Eri Klas, Kuno Areng, Hirvo Surva, Anu Tali ja teised. Koos Eesti peolistega marsivad Soome trummarid ja Norra puhkpilliorkester ning Toronto eestlaste koor.

Samal teemal:
UUS! Osa koore läbib laulupeo rongkäigu vihmast hoolimata (24)
UUS! Kaitsevägi püstitab lauluväljakule telklinnaku (16)
UUS! Tantsupidu jääb vihma tõttu ära (41)
UUS! Laupäeval toimub laulupeo esimene kontsert (19)

Peolistega koos läbivad marsruuti kultuuriminister Urmas Paet, Tallinna volikogu esimees Maret Maripuu, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Jüri Ratas.

Halvast ilmast hoolimata jälgib toimuvat tuhandeid inimesi.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et kuigi veidi pärast 14.30 alanud rongkäik on mitteametlik, toimub kõik koostöös politseiga.

Ehkki alguses oli mõningaid probleeme autodega, mis oli vaja rongkäigu teelt ära saada, on laulupeoliste turvalisus tagatud.

Mitteametlik rongkäik toimub politseieskordi saatel, liiklus on inimeste teekonnal suletud ning ühissõidukid on suunatud ümbersõidule.

Politsei palub autojuhtidel olla tähelepanelik ning varuda kannatust. Täpsemat teavet liikluse kohta saab laulu- ja tantsupeo sihtasutuse liiklusinfost telefonil 612 43 00.

Lauluväljakul pakuvad peolistele varju mõne päeva pärast algava õllesummeri jaoks püstitatud telgid, millel pole küll põrandat ja kütet, kuid mis pakuvad kaitset vihma eest. Telklinnakut rajab ka Eesti kaitsevägi.

ETV programmijuht Ainar Ruussaar ütles BNS-ile, et kuigi spontaansest rongkäigust ei saa teha pikajalist ettevalmistust nõudvat otseülekannet, jälgib seda ETV võttegrupp. Lõigud toimuvast edastab ETV Kadriorus toimuva kergejõustikuvõistluse vahel.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.