VE: Varik, Eneli – kunstnik

Kontsept
Eveli Varik

Idee on inimene, sest inimene ongi idee. Luust ja lihast inimene, kes sünnib, kannatab ja sureb – eelkõige kes sureb – kes sööb, joob, mängib, magab, mõtleb ja armastab, inimene keda ma näen ja kuulen.

Minu tööde üks osa on ajatuse taotlus ja teiseks võiks olla ruum, värv ja valgus seoses inimesega. Tekitan emotsionaalse olukorra, millise just täpselt, sõltub antud ideest, mida teostan.

Meeles pean siinkohal seda: iga inimene peaks mõtlema, et kõik, mis teda tabab, on vahend, kõik on inimesele antud mingisuguseks eesmärgiks, ja kunstniku puhul peab see tunne olema eriti tugev. Sellepärast, töötades selliste meetoditega ei saa ma paljustki rääkida.

Pean tegelema pidevalt sellega, et küsin kellegi mina järele ja see tähendab sama, mis küsida tema keha järele. Minu viis mõista või mitte mõista maailma ja elu, võrsub minu tundest elu enda suhtes. Sellel aga nagu kõigel tundmuslikul, on alateadvuslikud, võibolla mitteteadvuslikud juured.

Ma tahan, et tulemus, mida taotlen,oleks esteetiliselt midagi niivõrd ilmset, nii defineerimatu nagu armastus, puuvilja maitse või nagu vesi.

varikelu.jpg:  

Näitus on avatud 04.09 – 10.10.  Lahtiolekuajad: K-P 11.00 – 18.00. Tel. 6086422

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.