VE: järjekord klassi ukse taga

Narvas jäi terve esimene klass kooli ukse taha 

07:12 07.09.2004


TALLINN, 7. september (EPLO) – Nagu kümneid teisi emasid-isasid, tabas ka Riigikogu liiget Eldar Efendijevit augusti lõpus halb üllatus, kui selgus, et tema lapsele jääb Narva Kesklinna gümnaasiumi esimese klassi uks suletuks.

Efendijev pani oma tütre 1. klassi kirja juba maikuus, valides Narva Kesklinna gümnaasiumi seetõttu, et see asub kodust kümne minuti kaugusel ning seal õpivad ka pere kaks vanemat tütart, kirjutab Postimees.

«Küsisime, kas vabu kohti on,» rääkis Efendijev. «Öeldi, et on, ja panime tütre kirja. Kohtusime ka klassijuhatajaga ja kõik oli klaar kuni 25. augustini. Aga siis helistati koolist naisele ja öeldi, et meie laps ei saa ikkagi sinna kooli.»

Samasuguseid teateid kuulsid ka kümned teised vanemad, kes lootsid lapse sama kooli 1. klassi panna. Segaduse põhjustas asjaolu, et kolme esimese klassi asemel, kuhu kool algselt vastuvõtu välja kuulutas, avati neid vaid kaks.

Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna vanemspetsialisti Raissa Voðkarjova selgitas, et mullu sügisel elas Kesklinna gümnaasiumi teeninduspiirkonnas 44 last, kes pidid seprembris 2004 kooliteed alustama. Sellest johtuvalt otsustas volikogu avada gümnaasiumis kaks esimest klassi, millest teavitati ka direktorit.

«Aga hulk lapsi kirjutati sinna piirkonda vahepeal lihtsalt juurde,» nentis Voðkarjova. «Direktor oleks pidanud vanemaid hoiatama, et kõigile soovijaile kohti ei jätku.»

Gümnaasiumi direktor Arno Timoðkin tunnistas, et kuulis ühe klassi ärajätmisest juunikuus. Ajalehele Põhjarannik on ta kinnitanud, et polegi kindlalt lubanud, et kolmas esimene klass avatakse, kuid et haridusosakond andis selleks teatud lootust.

Timoðkin märkis, et ta ise soovis õppeaastat alustada kolme esimese klassiga. «Kuigi meie kooli teeninduspiirkonnas elab 61 kooliminevat last, ei saanud ma neid vastu võtta,» rääkis ta. «Ometigi on koolis ruumi veel umbes sajale lapsele, ka õpetaja veel ühele esimesele klassile oli olemas.»

Timoðkini sõnul komplekteeriti kaks klassi põhimõttel «kes ees, see mees» ning viimastena registreeritud lapsed jäid ukse taha.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.