VE: Metsamaa, Mait – abilinnapea ja ärimees

Turujuht Poliðtðuk jääb pikaks ajaks vangi 17.11.2004 14:24BNS

Tallinna keskturu juht Vadim Poliðtðuk jääb Tallinna endise abilinnapea ja ärimehe Mait Metsamaa palgamõrva tellimise eest pikaks ajaks vangi, sest riigikohus ei võtnud kolmapäeval tema kassatsioonkaebust arutusele.

Peale Poliðtðuki kaebuse ei võtnud riigikohus arutusele ka Metsamaa mõrvanud Andrei Dudotðkini ning Poliðtðuki tellimisel palgamõrva korraldanud keskturu turvaülema Valeri Kuznetsovi ja turvamehe Sergei Normanovi kassatsioonkaebusi.

Kõik neli meest tahtsid riigikohtult alama astme süüdimõistvate kohtuotsuste tühistamist ning õigeksmõistmist Metsamaa palgamõrvas.

Linnakohus karistas 5. mail Poliðtðukki ja Dudotðkini üheksa-aastase ning Kuznetsovi ja Normanovi kaheksa-aastase vanglakaristusega. Linnakohtu otsuse jättis septembri keskel muutmata ka Tallinna ringkonnakohus.

Mullu veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Poliðtðuk, Kuznetsov ja Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotðkin tema palgamõrva.

Süüdistuse järgi tappis Dudotðkin 1999. aasta 12. oktoobril 1000 USA dollari eest Tallinna endise abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagise esimehe Metsamaa püstolilaskudega pähe Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Süüdistuse järgi palkasid Kuznetsov ja Normanov Dudotðkini Metsamaad tapma Poliðtðuki tellimisel Tallinna keskturu erastamisprotsessis tekkinud tüli tõttu.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.