VE: juntimine, juntimise hind

Juntimine* läks maksma sadu tuhandeid

 

www.DELFI.ee
18. november 2004 13:07
Raha, ühekroonised
Postimees/Scanpix

Keskerakonna juntimispoliitika* riigieelarve arutelul on kallis lõbu — iga kümneminutine vaheaeg läks maksumaksjale maksma ligi 30 000 krooni.

Sellise summa saab, kui arvestada, et riigikogu üks minut tööaega maksab tinglikult 2703 krooni. Minutihinna väljaarvutamiseks on jagatud selle aasta riigikogu ja riigikogu kantselei täismahus eelarve istungipäevade, -tundide ja -minutitega.

Keskfraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles Delfile, et tema ei mõõdaks kõiki obstruktsioonile kulunud tunde ja minuteid rahas.

“Ma arvan, et see kulutatud raha oli väärt õppetundi, mida keskfraktsioon valitsuserakondadele andis. Me tõestasime, et vääramatule jõule on võimalik samasugust vääramatut jõudu vastu panna,” märkis Savisaar.

Riigikogu öise istungi teenindamisega on seotud keskmiselt 15 kantselei teenistujat. Vastavalt seadusele makstakse ületunnitöö eest lisatasu või hüvitatakse see vaba aja andmisega.

www.DELFI.ee

 

xxx

* juntimine – isikustatud mõiste Riigikogu istungi kulgu pidurdavast  ajaraiskamistaktikast, kuigi on ilmselge, et eelnõu võetakse Riigikogu poolt enamhäältega vastu. Esimest korda kasutati juntimist opositsiooni poolt seaduseelnõu vastuvõtmise pidurdamiseks riigikogulase Arvo Junti poolt, kui ta pidas 14-tunnise sõnavõtu.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.