VE: Kohtla-Järve rahvapark

Kohtla-Järve sai rahvapargi korrastamiseks raha
Majandus Keskkonnainvesteeringute keskus eraldas Kohtla-Järve linnapargi korrastamise projektile 6,4 miljonit krooni, millele linn omaosalusena lisab 1,5 miljonit krooni.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus eraldas Kohtla Järve linnale rahvapargi veekogude ja vee äravoolukraavi puhastamiseks ning kalda-alade korrastamiseks 3 385 210 krooni.

20% ehk 1 461 741 krooni lisandub omaosalusena linna eelarvest.

“Kavas on puhastada tiigid – suurema neist nimetasime ümber pargijärveks – ja järvekaldad, samuti äravoolukraav, sealhulgas kraavi kaldad põõsastest puhtaks teha,” rääkis linnapea Jevgeni Solovjov.

Tööd peavad tehtud olema tuleva aasta septembriks.

Kuigi esmapilgul tundub tegemist olevat päris suure summaga – ligemale kuus miljonit krooni –, on kõnealune projekt Solovjovi sõnul vaid väike osa suurest projektist.

“Nimetasime linnapargi ümber rahvapargiks, sest selle nimetuse puhul on võimalik Euroopa Liidust toetust küsida,” selgitas ta. “Püüame kirjutada piisavalt häid projekte, et see toetus tõesti tuleks.”

Suure projekti kogumaksumus küünib Solovjovi sõnul miljardi krooni piirimaile ning projekt hõlmab kogu rahvaparki – Virula väljakust VKG soojusjaamani.

“Keskalleel tuleks korrastada majade fassaadid ja katused, sest need majad on sisuliselt muinsuskaitseobjektid,” rääkis Solovjov. “Olen näinud Leedus Kedainiais selliseid parke, need on omaette vaatamisväärsus.”

Kohtla-Järve linnaeelarves on lisaks omaosalusele ette nähtud ka raha pargis segavaiks osutuvate vanade puude mahavõtmiseks.

KÜLLI KRIIS
Põhjarannik, 22.12.2004

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.