Rakvere toetab Kihnut tormikahjustuste likvideerimisel

Rakvere toetab Kihnut tormikahjustuste likvideerimisel
 
Jaanus Nurmoja, Rakvere LV info- ja avalike suhete spetsialist 03.01.2005
 
Rakvere linnavalitsus otsustas toetada Kihnu saare jõulutormi tagajärgede likvideerimist 5000 krooniga.
 
Toetamisettepaneku teinud abilinnapea Erich Petrovitsi sõnul on linnal selleks moraalne kohustus, sest pärast 2000. aasta purustavat tornaadot sai Rakvere ka ise mitmelt omavalitsuselt abi.

Linnavalitsuse liikmed avaldasid toetust Eesti Maaomavalitsuste Liidu üleskutsele Kihnu toetamiseks, leides, et kui Eesti omavalitsused on solidaarsed Kagu-Aasia tsunamiohvritega, siis peaksid nad samasugust solidaarsust näitama ka üksteise suhtes.

Tsunamiohvreid toetavate omavalitsuste hulgas on ka Rakvere linn, kes eraldas selleks otstarbeks 10 tuhat krooni. Raha kantakse üle Eesti Punase Risti sihtotstarbelisele kontole.

Läinud aasta 22. detsembril pühkis 36 meetrit sekundis puhunud tormituul katuse Kihnu saare ainsalt korterelamult ning lõhkus metsa ja elektriliine. Kihnu vald taotles valitsuselt tormikahjustuste likvideerimiseks 360 tuhat krooni, Eesti Maaomavalitsuste Liit pöördus omakorda toetamisüleskutsega omavalitsuste poole.

Rakveret ennast tabas loodusõnnetus 15. juulil 2000. Tookord hukkus tornaado tagajärjel üks inimene, purustusi oli enam kui sajal hoonel ja rohkem kui sajal garaažil. Rahalist kahju arvutati umbes viiele miljonile kroonile.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.