VE: Sharon ja Abbas kuulutasid vägivalla lõppenuks

Sharon ja Abbas kuulutasid vägivalla lõppenuks
(15:08 08.02.2005)

SHARM EL-SHEIKH, 8. veebruar (EPLO) – Iisraeli peaminister Ariel Sharon ning palestiinlaste liider Mahmoud Abbas kuulutasid teisipäeval Egiptuses Sharm el-Sheikhis Lähis-Ida vägivalla lõppenuks.

„Me leppisime peaminister Ariel Sharoniga kokku kõigi vägivallaaktide lõpetamises nii iisraellaste kui palestiinlaste vastu,” sõnas Abbas.

„Leppisime kokku, et palestiinlased lõpetavad Iisraeli-vastase vägivalla ja Iisrael lõpetab palestiinlaste vastased operatsioonid,” ütles Sharon omakorda. „Me austame palestiinlaste õigust elada sõltumatult ja väärikusega.”

AFPfoto.JPG:

      Mahmoud Abbas (paremal ja Ariel Sharon Sharm el-Sheikhis rahutippkohtumisel.

Sharon sõnas ka, et teisipäeval liikusid osapooled rahumeelsema, väärikama ja vaiksema elu eesmärgi poole kõigi Lähis-Ida rahvaste jaoks.

Abbase sõnul tähendab rahu demokraatliku Palestiina riigi loomist Iisraeli kõrvale.

Varem ütles Egiptuse president Hosni Mubarak, et tervitab mõlema osapoole pühendumust ja soovlikkust.

Sharm el-Sheikhis toimunud tippkohtumisel osales ka Jordaania kuningas Abdullah II. Sharon kutsus nii Mubaraki kui Abdullah’t Iisraeli visiidile, mõlemad riigijuhid võtsid küllakutse vastu.

Sharon kutsus Abbasi külla oma rantðosse Negevi kõrbe ning Abbas võttis küllakutse vastu.

Sharmis toimunud tippkohtumine oli esimene pärast 2001. aastat, kus said kokku Sharon ja Mubarak ning esimene pärast jaanuarikuiseid palestiinlaste liidri valimisi, kus kohtusid Sharon ja Abbas.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.