VE: Pozner, Vladimir: MRP tuleks hukka mõista

Vene ajakirjanik: MRP tuleks hukka mõista

 

www.DELFI.ee
15. veebruar 2005 14:03
Pozner.jpg: Vladimir PoznerMainekas Vene teleajakirjanik Vladimir Pozner leiab, et ehkki Venemaa ei saa vabandust paluda 66 aastat tagasi elanute tegude eest, peaks riik hukka mõistma Molotov-Ribbentropi pakti.

Vene telekanali Pervõi populaarse jutusaate “Vremena” ajakirjanik Pozner leiab, et Venemaa võiks salasobingut ametlikult ja avalikult taunida, avaldada selle üle kahetsust ning alustada seejärel Balti riikidega uusi ja hoopis teistsuguseid suhteid, vahendab Gazeta.ee (http://www.gazeta.ee/view/1/2598)

“Ma nägin ise kaadreid, kus tribüünidel seisavad Saksa ohvitserid, Nõukogude ohvitserid otse nende kõrval. See oli tõesti nii, ma ise nägin seda. Varsti pärast seda viis Nõukogude Liit oma väed Balti riikidesse, mis kuulutati Nõukogude vabariikideks,” räägib Pozner.

Ajakirjanik osutab, et Nõukogude Liit ja Venemaa on salaprotokollide olemasolu kaua eitanud. “Nüüd, tunnistades nende olemasolu, öeldakse, et kõik see vastas rahvusvahelistele normidele,” nendib Pozner ja lubab samas, et naaseb selle teema juurde oma järgmistes saadetes.

www.DELFI.ee
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.