Kohtla-Järvel suurenes vanemapalga nimel sünnitavate narkomaanide arv

Kohtla-Järvel suurenes vanemapalga nimel sünnitavate narkomaanide arv

16.01.2008 20:09Põhjarannik 

Ida-Virumaa tööstuslinnas Kohtla-Järvel suurenes eelmisel aastal märgatavalt nende laste hulk, kes tulid ilmale ainult tänu sellele, et nende narkomaanidest emad tahavad poolteise aasta kestel vanemapalka saada.

 
Narkomaani eluase
Foto: Küllike Rooväli

Põhjarannik kirjutab, et mõningatele selliste tihti juba emaüsas narkomaaniks saavate laste emadele on sünnitamine omalaadseks äriplaaniks muutunud. Pärast vanemapalga maksmise lõpetamist sünnitavad nad jälle ning kõik kordub. Sageli on neilt aga juba ära võetud eelmiste laste kasvatamise õigus.

Ida-Viru keskhaigla sünnitusosakonna juhataja Olga Rodina nentis ajalehele eelmisest aastast kokkuvõtteid tehes, et isegi aastataguse olukorraga võrreldes on hulgaliselt lisandunud neid sünnitavaid narkomaane, kelle ainus eesmärk lapse ilmaletoomisel on poolteist aastat vanemapalka saada. Seda infot kinnitati ka Kohtla-Järve sotsiaaltalituses.

Jõhvis on olukord siiski veidi teistsugune. Sealse vallavalitsuse lastekaitsespetsialist Ene Eljas ütles Põhjarannikule, et probleemsetes peredes sünnitati raha pärast lapsi kolm-neli aastat tagasi. Praegu tema hinnangul ei ole Jõhvis sellist olukorda nagu Kohtla-Järvel.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.