VE: Nikitin, Valeri – kreeka-rooma-maadleja

Valeri Nikitin , kreeka-rooma maadleja – 1992 OM Barcelona, 1996 OM Atlanta – 8.koht.

XXX

(30.08.2003)

Tippmaadleja Valeri Nikitin hoidub pangale võla tasumisest
Tuuli Koch

Ruut  Inkassofirma nõuab Nikitinilt 100 000 krooni ulatuses võlga ja viiviseid

Ruut  Tasumata jätmise korral muutub küsitavaks maadleja osalemine MM-il

Maadleja Valeri Nikitin, Sydney olümpia neljas, hoiab kõrvale pangalt võetud järelmaksu tasumisest, mille tõttu on inkassofirma sunnitud maadlejalt 100 000 krooni välja nõudma.

Sampo pank nõuab inkassofirma kaudu Nikitinilt tulenevalt 44 271 krooni. Julianus Inkasso juhataja Jaanus Laidvee tõdes, et suure punnimisega tasus Nikitin aprillis sellest summast 10 000 krooni.

Seega on Nikitini põhivõlasumma kokku 34 271 krooni, millele lisanduvad samas suurusjärgus viivised ning sissenõudmiskulud. Kõik kokku moodustab 100 000 krooni.

Kreeka-rooma maadleja Valeri Nikitini saavutused:
• 1992 – EM, 3. koht
• 1992 – OM, 11. koht
• 1994 – MM, 5. koht
• 1996 – OM, 8. koht
• 1997 – MM, 7. koht
• 1998 – MM, 8. koht
• 1999 – EM, 5. koht
• 2000 – OM, 4. koht
• 2002 – EM, 8. koht
• 2002 – MM, 19. koht
Allikas: EPL

“Viimasel ajal hoiab ta aga hoopis kõrvale ning kui teatasime Nikitini võlgnevusest maadlusliitu, tuli see neilegi üllatusena, sest liit maksab maadlejale ning järelikult läheb maadleja raha tuulde,” ütles Laidvee.

Maadlusliidu peasekretäri Mehis Kardi sõnul on võlgnevusest teadlik liidu juhatus, Nikitini treener ja Eesti Olümpiakomitee (EOK). “Nikitin saab meilt raha küllaldaselt, et võlga tasuda. Küsimus on inimese suhtumises võla tasumisse,” leidis Kard.

Nikitinit mitu kuud tagasi esindanud, nüüd oma nime avalikustamisest keeldunud jurist tõdes, et Nikitin ei vastanud ühel hetkel enam tema kõnedele ega helistanud ka tagasi. “Väga kahju, et nii läks. Järgmisel aastal on ju olümpia. Aga kui inimene ei taha ennast aidata, siis ei saa keegi teda aidata,” märkis ta.

Nikitinit ennast ei õnnestunud Eesti Päevalehel eile tabada.

Inkassofirma juhi Laidvee sõnul on Eesti ühe esimaadleja võla maksmise tähtaeg järgmisel nädalal. “Ootame selle ajani, kuid klient (Sampo pank – toim) tahab oma raha kätte saada ning kauem ei saa venitada, tuleb kohtusse pöörduda,” tõdes Laidvee, kuid lisas, et inkassofirma ei tahaks seda teha. “Tegemist on lugupeetud ja riigile teeneid osutanud inimesega. Meie eesmärk pole kaikaid kodaraisse loopida, aga kui inimene hoiab maksmisest teadlikult kõrvale, siis ei jää muud üle,” lisas ta.

Aasta tagasi augustis määras Rahvusvaheline Olümpiakomitee olümpiasolidaarsusfondist kaheks aastaks Nikitinile 800-dollarilise kuutoetuse, mis teeb Eesti rahas üle 12 000 krooni. Kinnitamata andmetel saab Nikitin eri allikatest kuus kokku ligikaudu 40 000 krooni.

2.–5. oktoobrini on Prantsusmaal kreeka-rooma maadluse maailmameistrivõistlused, kus osaleb ka Nikitin. EOK peasekretär Kard tõdes, et kui võlanõue kohtuteeni viib, võib Nikitini osalemine MM-il küsimärgi alla sattuda.
Inkassofirma ei soovi siiski kohtusse mineku korral Nikitinile maalt välja minemise tõkendit peale panna. “Nii karmi meetodit ei tahaks kasutada,” ütles Laidvee.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.