VE: Kõusaar, Kadri – “Magnuse” ema

Kõusaar: filmi linastumisest ei tea ma midagi

20.03.2008 18:31ETV24

Kadri Kõusaare sõnul ei tea ta sellest midagi, et tema film «Magnus» täna Eesti filmi päevade raames Kinomajas linaekraanile jõuab.

 
Kadri Kõusaar
Foto: Vitamin K Film

«Tean, et loomeliidud tegid avaliku pöördumise kunstivabaduse kaitsmise nimel. Mul on nende toetuse üle väga hea meel. Filmi linastamisest ei tea ma aga midagi,» teatas Kõusaar ETV24-le.

Kõusaare sõnul polnud temal plaanis filmi kohtutõkendi tõttu näitama hakata.

«Mina ei näita seda filmi. Ma olen küll filmi autor, aga ei oma levi- ega linastamisõigusi. Ma ei tea, kellega loomeliidud selle linastamise on kokku leppinud või kellelt nõusoleku saanud,» selgitas Kõusaar.

Kõusaare sõnul ei lootnud ta «Magnusega» teenida, kuid samas ei oodanud ta ka suurt miinusesse langemist.

«Ma tegin selle filmi sõnumi pärast – see on tõsine, aeglase tempoga arthousedraama, mitte Hollywoodi kassatükk. Samas, miks on meil liikvel arvamus, et loomeinimene peab tasuta töötama – kõik teised saavad oma töö eest palka, kirjanik või režissöör aga tehku tasuta? Samas me ei osanud arvata, et see film läheb miinusesse,» selgitas «Magnuse» autor.

Kõusaar rääkis, et lootis filmi tulud ja kulud tasakaalu saada.

«Aga praegu on olnud ainult kulud, kulud, kulud – advokaadiarved jne. Kohtuprotsessi tõttu katkestati ülemaailmne levileping ja ka muud levitajad kardavad seda. Eks produtsent esitab pärast kahjunõude, kui see protsess meie võiduga lõpeb. Kui ei lõpe, siis ei julge vähemalt mina enam ühtegi filmi Eestis teha, sest mis riik see selline on, kus mängufilme ära keelatakse,» lisas ta.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.