McCain: Venemaa küberrünnakuid ei tohi lubada

McCain: Venemaa küberrünnakuid ei tohi lubada
Postimees, 27.03.2008 14:16

USA presidendivalimiste vabariiklaste esikandidaat John McCain taunis oma esimeses välispoliitikat analüüsivas kõnes Venemaalt tulevaid küberrünnakuid, pidades oma nõuniku sõnul vastavat näidet tuues silmas Eestit.

«Selle asemel, et taluda Venemaa tuumaväljapressimist või küberrünnakuid, peaksid Lääneriigid selgeks tegema, et NATO on solidaarne Läänemerest kuni Musta mereni ning et organisatsioon on avatud kõigile vabaduse kaitsmisele pühendunud demokraatiatele,» vahendas The New York Sun McCaini eilset kõnet.

McCaini julgeolekunõunik Randy Scheunemanni kinnitusel viitas McCain küberkuritegudest rääkides Eestit tabanud rünnakutelaviinile, mis pärinesid väidetavalt just Venemaalt.

Vabariiklaste kandidaat pidas vääraks ka Venemaa kuulumist maailma juhtivaid tööstusriike koondavasse ühendusse G8, kuhu peaks tema sõnul kutsutama hoopis Brasiilia ja India.

Venemaad rivaaliks nimetades eristub McCain selgelt nii praegusest Valge Maja peremehest George W. Bushist kui ka demokraatide presidendikandidaatidest, kes kõik näevad meie idanaabris ameeriklastele pigem partnerit.

Samas kinnitas Scheunemann, et McCain ei otsi Venemaaga vastasseisu mitte kõigis valdkondades. Nii soovivat ta jätkata näiteks Bushi poolt alustatud tuumarelvade vähendamise programmi.

«Venemaaga lahkarvamusi omades peame me olema oma seisukohtades senisest selgemad,» võttis nõunik McCaini Venemaa-poliitikat kokku.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.