Lokaalraadio üritab maakondi ühendada (VT)

Lokaalraadio üritab maakondi ühendada

Raadio Viru pere trotsib Lääne- ja Ida-Virumaa vahelisi erinevusi ning üritab kaks maakonda vähemalt eetris ühtseks tervikuks liita.

Mõlemas maakonnas leviva Raadio Viru reklaamijuht Ringo Voosalu ütles kevadistele turu-uuringutele tuginedes, et lokaalraadiot kuulab päevas umbes 35 000 inimest. Neist lõviosa krutivad raadionuppe Lääne-Virumaal.

“Ei õnnestu seda Ida- ja Lääne-Virumaad ühendada,” märkis Voosalu kahe maakonna auditooriumist rääkides.

Suund Ida-Virusse

Ringo Voosalu sõnul ei ole erinevused tingitud mitte keelebarjäärist, vaid inimeste maitsest ja harjumustest. Näiteks tõi ta lihtsa reklaamiklipi.

Kahes maakonnas pidid kuulajad olema nii erinevad, et isegi tavaliselt tüütavale reklaamile on erinevad reageeringud. “Hakka või kahte erinevat klippi tegema,” sõnas Voosalu.

Peatselt algaval hooajal kavandab Raadio Viru programmimuutuste vahendusel panna rohkem rõhku Ida-Viru kuulajatele. Samuti loodab lokaalraadio laieneda Tapa suunas.

Voosalu ütlust mööda näitas suvel Jõhvis eetri vahendusel korraldatud Nurga Äri aiapäev, et Ida-Virumaa raadiokuulajad käituvad naabritest mõneti aktiivsemalt. Vähemalt osteti sel päeval märkimisväärne osa firma pakutud kaupu. Ja mitte nipet-näpet odavaid vidinaid. “Ise nägin, kuidas viidi ära suuri kalleid püsitaimi,” sõnas Voosalu.

Võtmesõna “programm”

Virumaa Teataja küsimusele, kas Raadio Viru peab end kunagi Rakvere Lihakombinaadis tegevust alustanud traadiga raadio ehk krapiliini õigusjärglaseks, raputasid raadiojaama reklaamijuht Ringo Voosalu ja vastutav toimetaja Tanel Raudla energiliselt pead.

Raudla selgitas, et raadiojaama sünniks peetakse 1998. aasta 1. jaanuari, mil ühinesid Raadio Viroonia ja Panda Raadio. Ühinejad jätkasid programmiga, mis erines tunduvalt krapiliinis kõlanust ja mille põhimõtted on jäänud püsima tänini.

Raadio Viru pakub põhiliselt muusikat ja igat sorti uudiseid. Suvel võeti tööle muusikatoimetaja Merli Lahi, kelle töövilju saab kuulda juba alates 2. septembrist, mil lokaalraadio tuleb eetrisse täiendatud programmiga.

Lahi vedada jääb ka soovisaade, mida seni juhtis peamiselt Tanel Raudla. Viimase kinnitusel leidsid soovisaated kuulajates laialdast vastukaja. “Mulle on öeldud, et sind on saate ajal raskem kätte saada kui bin Ladenit,” sõnas Raudla.

Raadiojaama vastutava toimetaja kinnitusel jätkavad uuel hooajal kõik vanad saated.

Uustulnukatest rääkides märkis Ringo Voosalu, et läbirääkimiste järgus on uue majandussaate “Ärilõuna” käivitamine. Samuti tahetakse eeloleval hooajal laiendada kultuuriuudiseid ja seepärast ootab toimetus pikisilmi igasugust infot Virumaal toimuvatest kultuurisündmustest. “Need jõuavad eetrisse tasuta,” lubas Voosalu.

Sügisest laienevad Raadio Viru uudistesaated tervikuna ja kui varem jõudis viimane uudis kuulajateni kell 17, siis nüüd saab pooletunniste vahedega teada maailmas toimuvast kuni kella seitsmeni õhtul. Seitsmesed uudised võtavad päeva kokku.

Voosalu kinnitusel ei konkureeri raadio telejaama Kanal 3 analoogilise saatega. “Meid kuulatakse autodes, poodides ja mujal, kus telereid pole,” selgitas ta.

Raadiol läheb hästi

Virumaa Teataja pärimisele muredest mainis mitu Raadio Viru töötajat, et palka võiks rohkem saada. Ringo Voosalu selgitas, et lokaalraadiot suurte kasumite nimel ei tehta ja seal tegutsevad inimesed paneb liikuma mitte raha, vaid entusiasm.

Pikka aega lokaalraadios töötanud Voosalu hinnangul areneb Raadio Viru stabiilselt. Ka tehnika on seni mõistlikult käitunud, tõrkudes läinud hooajal vaid mõned korrad ja sedagi voolukatkestuse tõttu Tõrma telemastis.

Voosalu lootis, et ka peatselt algav hooaeg möödub raadiojaamale suuremate viperusteta. “Kuigi arvuti peale ei saa kunagi sada protsenti kindel olla,” lisas ta.

–>Toomas Herm
toomas@virumaateataja.ee

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.