Virumaa Teataja peatoimetajaks tuleb Rein Sikk

Virumaa Teataja peatoimetajaks tuleb Rein Sikk

Alates 20. jaanuarist asub Virumaa Teataja peatoimetajana ametisse senine Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk (41). Senine peatoimetaja Andres Porila lahkub poolte kokkuleppel.

Rein Sikk lubab tööle asudes teha huvitavat, inimkeskset ja inimsõbralikku ajalehte. “Kui suudame kord nädalas anda igale oma lugejale ühe uue ja huvitava mõtte, mis väärib edasimõtlemist, panna ta korra südamest heldima ja südamest naerma, oleme oma esmase eesmärgi täitnud,” ütles Sikk, kes tõdes, et selleni on pikk töö.

Rein Siku esimene töökoht oli tänase Virumaa Teataja eelkäija, tollane rajoonileht Punane Täht.

Rein Sikk on töötanud Eesti Päevalehes üle seitsme aasta, olnud sellest pikka aega Virumaa reporter, ent kirjutanud artikleid Eestimaa eri nurkadest. Ta on silma paistnud omapäraste ideede teostamise ja ajakirjanduslikes eksperimentides osalemistega.

“Leian, et maailmas mõndagi näinuna on aeg tagasi pöörduda oma ajakirjanikutee alguse – Virumaa tegemiste ja inimeste juurde,” ütles Sikk.

Rein Sikk on lõpetanud TÜ raadioajakirjanikuna, 1984. a kaitses diplomitööd teemal “Rahvatantsupidude reportaazhid ringhäälingus.” Täiendanud end Rootsis ajakirjanduse ja demokraatia ning USA-s ajakirjanduse ja tolerantsi teemadel.

Töötanud rajoonilehes Punane Täht osakonnajuhatajana, Virumaa Fondi ülevirumaalises ajalehes Virumaa Teataja peatoimetajana, Rahva Hääles ja Eesti Sõnumites erikorrespondendina. Eesti Päevalehes alates 1995. aastast, algul reporterina, siis erikorrespondendina.

Praegu jätkab Sikk põhitöö kõrvalt Vikerraadio “Argipäeva” saatejuhina ja TV3 programmi A4 saatejuht-reporterina. Ta arendab ka rahvakultuuri rahvatantsuansambli Tarvanpää folkloorirühmas Rikkad ja Ilusad. (VT/BNS)

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.