VE: Furashev, Vladimir – Virumaa ja kogu-Eesti zombi

Vladimir Furashev – (ametnike seisukohalt rohkem kui aasta tagasi) surnud narvalane, kes kulutab kohtuuksi tõestamaks oma elusolekut.

Nagu teatas BNS 12.03.2002:

Jõhvi halduskohus tunnistas rohkem kui aasta tagasi tundmatu mehe pähe surnuks tunnistatud Narvas elava Venemaa kodaniku ametlikult elusaks.

Kohus rahuldas 53aastase Vladimir Furashevi taotluse tunnistada kehtetuks tema kohta välja antud surmatunnistus ning tegi perekonnaseisuametile ettekirjutuse surmatunnistus tühistada, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

2000. aasta novembris leiti Narva kodutute öömaja juures tundmatu mehe laip, kellel arstid tuvastasid surma põhjuseks alkoholimürgitusest tekkinud südameseiskumise. Narva politsei leidis asotsiaalsete eluviisidega tunnistaja, kes väitis, et surnu on tihti kodutute öömaja külastav Vladimir Furashev ning sellest piisas Narva meditsiinitöötajatele, kes andsid 2000. aasta 15. novembril välja akti, millega Furashev surnuks tunnistati. Politseinikud ei vaevunud üles otsima Furashevi Narvas elavat abikaasat ega Tallinnas elavat tütart.

Kui Furashev esitas möödunud aasta keskel kodakondsus- ja migratsiooniametile taotluse elamisloa saamiseks, selgitati talle, et luba ta ei saa, sest ta olevat juba üle poole aasta surnud ja Riigiküla surnuaiale maha maetud. Furasheviga ei soovinud tegemist teha ka teised ametkonnad – ei politsei ega perekonnaseisuosakond ei osanud “elusat surnut” aidata.

Kui Furashev oli juba lootust kaotamas, asus teda abistama Narva illegaalide legaliseerimise projekti juhtiv Natalja Umarova. Koos pöörduti Narva linnakohtusse, mis suunas asja Jõhvi halduskohtusse. Pärast mitmekordset kohtuskäimist tuli lõpuks positiivne otsus.

Esialgu on veel ebaselge, mis saab Furashevi hauast, kuhu maetud isiku identiteet jääb ilmselt igaveseks saladuseks.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.