VE: Šur, Esja – teisitimõtleja

(08:19 30.10.2003)

Sillamäe mässaja Esja Šur lahkus jäädavalt Eestist

Uudise pilt
Foto: ETA

TALLINN, 30. oktoober (EPLO) – Kolmapäeval Eestist lõplikult ära kolinud Sillamäe skandaalne teisitimõtleja Esja Šur lubas pisarais saatjatele, et ta hakkab Valgevenes õe juures elades kriminaalromaani kirjutama.

Kümme aastat Sillamäe pensionäride ühenduse eesotsas olles ligikaudu kakssada miitingut ja piketti korraldanud teisitimõtleja Ður istus eile kell 14.15 Sankt Peterburgi bussile ning sõitis Eestist ära.

Neljapäeval istub ta Peterburis Kuibõshevi rongile ning õhtul kella üheksaks peaks ta jõudma oma õe juurde Valgevenesse Mogiljovi linna. Esja Ður arst-laborandist kaksikõde Mira elab seal üksinda ühetoalises, ligikaudu kahekümneruutmeetrises rõduga korteris ning õed hakkavad pärast ligi kolmekümneaastast vaheaega taas koos elama.

Sillamäe pensionäride ühenduse kauaaegne liider lubas Valgevenes poliitilisest võitlusest pisut eemalduda ja pühenduda ammusele unistusele kirjutada raamat. Noores eas kerge sulega olnud Ður kavatseb enda sõnul kirjutada poliitilise kriminaalromaani.

Kolmapäeval kogunesid Esja Ður ära saatma tema võitluskaaslased Sillamäe pensionäride ühendusest, alaline kaasvõitleja Lidia Kashnova, naabrid ning filmimees Meelis Muhu.

Ður kirjutas end Eestist välja, müüs oma korteri ning maksis kodakondsus- ja migratsiooniameti kaudu väljakolimiskompensatsiooniks makstud rahast reisikulud ja võlad.

«301003.jpeg:

Üks asi, mida ma Sillamäest tahaksin kaasa võtta, oleks see merevaade. Mogiljovis sellist ei ole,» ütles Ður.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.