VE: Kollo, Jüri – aselinnapea

Jüri Kollo: Meilt on õppida, aga mitte kusagilt mujalt

Enne seda, kui Kohtla-Järve volikogu eile Jüri Kollo aselinnapeaks kinnitas, vastas Kollo volikogu liikmete küsimustele.

Eduard Odinets: Mida peate põhilisteks probleemideks oma töövaldkonnas?

Jüri Kollo: Ma arvan, et olete ajakirjanduse kaudu sellega ka ise väga hästi tuttavad. Te teate väga hästi, et euroliitu astumisel lähevad hinnad kogu aeg kõrgemaks. Nii et tegemist on väga palju.

Peamine on kütteprobleem. Praegu sellega tegelemegi ja tahame kaasata ka rahvast, mitte ainult üksi otsuseid vastu võtta. Aga ka vesi ja transport – probleeme on igal pool. Ma olen nüüd natuke aega eemal olnud, aga tean, et igal pool on küsimus hindades.

Meelis Goldberg: Härra linnapea ütles, et teie üheks tugevaks küljeks on püstitatud eesmärkide saavutamine. Millised on teie eesmärgid ja kuidas te neid saavutada kavatsete?

Jüri Kollo: See küsimus tuleb esitada linnapeale. Mina olen tema asetäitja ja meil on kokku lepitud, et me teeme koostööd. Üksinda ei saavuta midagi.

Jüri Utt: Millistel koolitustel ja kursustel olete te kahe viimase aasta jooksul käinud?

Jüri Kollo: Meilt on õppida, aga mitte kusagilt mujalt.

Jüri Utt: Aasta tagasi linnapea ametist lahkudes saite te kompensatsiooni 105 kasutamata puhkusepäeva eest. Kas teie arvates on ilma puhkuseta töötamine normaalne?

Jüri Kollo: Omavalitsuses on puhkuseperiood küllaltki suur ja ma ei pea vajalikuks olla puhkusel nii kaua, kui mulle on seadusega ette nähtud.

Eduard Odinets: Iga linnaametniku, aga eriti veel aselinnapea puhul on väga oluline, kuidas ta oskab suhelda oma alluvate, linnakodanike, ettevõtjate ja riigiametnikega. Mulle meenus üks teie intervjuu ajalehest Põhjarannik, kus vastuseks küsimusele, kuidas on teie suhted keskkonnainspektsiooni kohaliku juhatajaga, vastasite: “Sõimasin tal eile näo täis!” Kas see on teie tavaline käitumisviis ja kuidas te kavatsete edaspidi inimestega suhelda?

Jüri Kollo: Ma võin öelda niipalju, et inimene, kes tuleb sellele ametikohale [Kollo peab silmas keskkonnainspektsiooni juhti], peaks natuke tundma oma eriala. Mina töötasin selles süsteemis 20 aastat ja tean üksipulgi igasuguseid seadusi. Ja kui siis hakati väänama ja käänama, läks mul lihtsalt kops üle maksa. Ja seda ma tõesti ütlesin. Teistega mul sellist probleemi ei ole.

Neljapäev, 20.11.2003

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.