VE: Võrno, Hannes – virukas

Vigur jõuluvanaRainer Kerge, SLÕL, reede. 19. detsember 2003 
 

Eile käis riigikogus Hannes Võrno häälega jõuluvana, kes kinkis koalitsiooniparteidele käerauad. Taat aheldas käsipidi kokku võimuerakondade fraktsioonide juhid. Opositsiooniparteidest said Isamaaliit ja Mõõdukad käeraudade võtmed, Keskerakond aga rauasae.

Küllap andis millegi nii teravmeelselt hindava peale tulla! No vaadake nüüd ise.

Käeraudade võtmed – mille kasutamine vajab pigem nutikust kui jõudu – said kaks väiksemat opositsiooniparteid. Rauasaag – brutaalne tööriist – läks koalitsiooni käeraudade lõhkumiseks suurele ja tugevale Keskerakonnale.

Käeraudadega on aga hoopis põnevam lugu. Sest milleks kasutatakse käeraudu? Aina ahistamiseks! Käeraudadega klõpsatades manitsevad korravalvurid väiksemaid ja suuremaid kurjategijaid rahulikkusele ning välistavad vastuhaku. Korrakaitsja tunneb end turvaliselt, raudade kandja aga ebamugavalt.

Lisaks politseile-miilitsale on läikivad käerauad abimeesteks teatud sorti intiimmängudes.

Nii et millele jõuluvana koalitsiooni puhul siis nüüd vihjaski? Et kolme erakonda peab miilits jõudu kasutades koos hoidma (kes on sel juhul miilits?), või et koosmeele koalitsioon pole tegelikult midagi muud kui sadomaso-tunnustega (ja eeldatavasti kõigi rahuldusega lõppev) akt?

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.