VE: Toots, Jaan – juhtivtöötaja

(24.12.2003)

Jaan Toots asub tööle Worldwide Investis
Raigo Neudorf


Tallinna Sadama juhatuse liige Jaan Toots asub 12. jaanuarist tööle Vene kapitalil põhinevas ettevõttes Worldwide Invest (WWI), kus ta hakkab täitma nõukogu esimehe kohuseid.

Toots ütles Eesti Päevalehele, et nimetatud ettevõte tegeleb transiidi, logistika ja ka kinnisvarainvesteeringute ning -arendusega. “Minu ülesandeks jääbki kinnisvara pool,” ütles Toots, kelle sõnul on ettevõttel kavas rajada kinnisvaraprojekt nii Tallinna kui ka Riiga.
Kuigi Tootsi ametinimetuseks saab nõukogu esimees, on mehe enda sõnul tegu palgalise kohaga ning tavapärase juhtiva tööga. “Vene süsteemis on need asjad natuke teistmoodi. Nõukogu esimees pole mitte kontrolliva rolli, vaid töötava rolliga,” selgitas Toots.
Tallinna Sadama juhatuse liikme kohalt lahkub Toots 9. jaanuaril.
Oma palganumbrist uuel kohal Toots rääkida ei soovinud. “Ju peab üsna hea pakkumine olema, kui ma selle koha kasuks otsustasin.” Tallinna Sadamas ulatub Tootsi palk 60 000 krooni kanti.

Worldwide Investi käive ulatub Tootsi sõnul kuue miljardi kroonini. Eesti Ekspress kirjutas, et Worldwide Invest asutati kaks ja pool aastat tagasi. Kuigi peakorter on Tallinnas, asub töötajate arvult suurem büroo Moskvas. Firma on seotud u 30 ettevõttega, millest paljud paiknevad Venemaal. Ülejäänud Eestis ja ka Soomes, Lätis ning Ukrainas.
WWI omanikud on võrdse osalusega kaks Eesti kodanikku Sergei Glinka (37) ja Maksim Liksutov (27).

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.