VE: Makke, Joosep – Toila koolipoiss

Joosep Makke sai auhinnaks arvuti

Toila gümnaasiumi seitsmenda klassi õpilane Joosep Makke saavutas ETV laste mälumängus “Neti 2003” kolmanda koha ja sai auhinnaks arvuti.

“Finaalis läks mul vastamine lõpus natuke nihu, vist olin närvis,” rääkis Joosep. “Tegelikult ma teadsin, et “Havi käsul” on vene muinasjutt, aga vastates eksisin.” Poisi sõnul olid mõned esitatud küsimused lihtsad, mõned aga päris keerulised, küsiti ka asju, mis õppeprogrammi ei kuulu.

Joosepile hoidsid mälumängu lindistustel pöialt ema Sirje ja isa Koit Makke. Sirje Makke sõnul oli osa lapsi telekaamerate ees vastates nii närvis, et neil oli raskusi isegi oma nime meeldetuletamisega.

Joosepi sõnul ei ole mälumäng tema hobiks, küll aga meeldib talle tarku raamatuid uurida.

“Mulle meeldib teatmeteoseid uurida, korvpalli mängida ja laiselda,” ütles Joosep. Ta mängib nädalavahetustel Tallinnas Siili palliklubis korvpalli.

Esimese lasteentsüklopeedia sai Joosep viieaastasena.

“Ta uuris sealt, milline loom on kõige kiirem, ja muid selliseid asju ning jutustas siis vanaemale edasi. Joosep ei saanud kuidagi aru, kuidas vanaemale sellised asjad kohe meelde ei jää,” meenutas Sirje Makke.

Joosep ütles, et talle meeldib telekast ka täiskasvanute mälumänge vaadata, “Kes tahab saada miljonäriks?” on tema sõnul päris kihvt.

Joosep jõudis mälumängu “Neti 2003” finaali rohkem kui 3000 kuni 13aastase lapse seast, kes kõik tahtsid end mälumängus proovile panna. Saatesarjas osales 50 last. Algul Interneti vahendusel viktoriiniküsimustele vastanud Joosep pääses saatesse ja oma saate võitjana edasi finaali.

Saatesarja küsimustiku koostasid oma ala asjatundjad Tartu ülikooli täppisteaduste koolist, Tartu õpetajate seminarist ja Tartu Miina Härma gümnaasiumist.

ERIKA PRAVE
Kolmapäev, 31.12.2003

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.