VE: Tanner, Risto – rahutu hing

TOM: E-Eesti üle maailma

---

Risto Tanner
7. jaanuar 2004 8:53
Me kiitleme oma E-valitsusega ja riigi uhke internetileheküljega, mis tõesti väga hea ja informatiivne.

Aga kas ei võiks siin olla veel üks link aknale, mis avaks omavahelise kontaktivõimaluse kõigile eestlastele üle kogu maailma, koondaks teabe kõigi eesti kultuuri ja muude sündmuste kohta maailmas, Välis-Eesti organisatsioonide ettevõtmised jne., jpm., seaks eesmärgiks üksteisest kaugustega eraldatud rahvuskaaslaste virtuaalse ühendamise, koondaks info kõige kohta, mis eestlased maailmas teevad ja mis eesti keeles toimub (välistamata muidugi paralleelseid tõlkelehekülgi).

Kas ehk võiks Eesti riik niisugust ettevõtmist toetada näiteks serveriteenusega ja info elektroonilise arhiveerimisega? Palun kõiki asjasthuvitatuid arvamust avaldada, milline võiks sellise infovõrgu struktuur olla, kas ja mis tingimustel tuleksid ehk kaasa väliseestlaste organisatsioonid jne., jne. Tore oleks ju ka näiteks välis-eesti ajalehti internetist lugeda, välie-eesti kunstnike näitusi näha, kontserte kuulata jne., jmt.

See mõte tekkis mõttevahetusest ühe välismaal tegutseva eesti kultuuripärandi säilitamise ühingu aktivistiga. Meid eestlasi on ajaloo keerdkäigud palju maailma laiali puistanud ja majanduslikud olud jätkavad kahetsusväärselt seda eestlaste hajutamist maailmas tänapäevalgi.

Kõik tsiviliseeritud rahvad hoolitsevad mingil viisil oma välismaal elavate kaasmaalaste eest, kas Eesti riik võiks oma panuse anda muuhulgas ka kõigi eestlaste virtuaalseks ühendamiseks üle maailma interneti kaudu, aidates kaasa elektroonsel kujul info salvestamisele, koondamisele ja arhiveerimisele ning eestlaste omavahelisele suhtlemisele ülemaailmses ulatuses.

Vaata lisaks:

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.