VE: Tobreluts, Indrek – laskesuusataja

LASKESUUSATAMINE: Indrek Tobreluts tegi viienda kohaga ajalugu
Andres Kalvik, EPL, 09.01.2004

IndrekTobreluts.jpg:  
Pokljuka MK-etapil karjääri kõrgeima viienda koha pälvinud Indrek Tobrelutsul oli eile põhjust rõõmustamiseks küllaga.
Foto: Raigo Pajula

Indrek Tobreluts üllatas Pokljuka MK-etapi 10 km sprindi viienda kohaga nii ennast kui ka poolehoidjaid.

Sel hooajal MK-etappidel eestlaste parimana 17. koha saanud Tobreluts läks tulemusega ajalooraamatusse – nii kõrget kohta pole ükski Eesti meessoost ametivend MK-sarjas varem teeninud.

Senine parim tulemus oli Urmas Kaldvee seitsmes positsioon 1993. aastal. Puhtalt lasknud päevakangelase sõnul sai määravaks täpne tulistamine. “Nii head kohta enne starti küll oodata ei osanud. Sõiduvorm on sel hooajal stabiilne olnud. Laskmine on olnud seni suurim murelaps,” lausus Tobreluts.

Kindlus tulejoonel oli seda hämmastavam, et jõuludest saati Eestis viibinud Tobreluts polnud enne jõuproovi kaks nädalat püssist pauku teinud.

“Otepääl polnud tiirus lund ja seetõttu kulus enamik ajast puhkamiseks. Kuiva trenni siiski tegime,” täpsustas ta.

“Tobreluts pani kümnesse. Pokljukas on meil alati kehvasti läinud, sest elatakse 600 ja sõidetakse 1400 meetri kõrgusel. Täna oli lihtsalt hea päev,” lisas koondise abitreener Hillar Zahkna.

Võitis Prantsusmaa staar Raphael Poiree, norralase Ole Einar Bjørndaleni, valgevenelase Vladimir Drat‰ovi ja venelase Sergei Tðepikovi ees. Tobrelutsu lahutas kolmandast kohast 19 ja neljandast tosin sekundit, kusjuures esikolmik sõitis ühe trahviringi. Ühe trahviringi teeninud Janno Prants oli 24. ja kaks ringi läbinud Dimitri Borovik 69.

Viimase ringi alguses põrkas Tobreluts raja lahknemiskohas sloveenlasega kokku. “Sinna kadus ainult mõni sekund. Midagi taga nutma küll ei hakka. Viies koht on hetkevõimalusi arvestades maksimumilähedane tulemus. On ju meie kahemeheline hooldetiim konkurentsitult väikseim,” lausus Tobreluts.

Homme peetava jälitussõidu eel ei tahtnud Tobreluts veksleid välja käia. “Lubama ei hakka midagi. Eks siis ole näha, kuidas läheb,” jäi ta tagasihoidlikuks.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.